Afbeelding

Oranjecomité Borne zorgt wederom voor weergaloze Koningsdag en nacht

Uitgaan en cultuur

BORNE - De inwoners van Borne hebben er maar geluk mee. Evenementen zat in het dorp, en dan zitten ze vaak ook nog erg goed in elkaar. Zo ook de Koningsdag in Borne, waar het Oranjecomité er weer alles aan had gedaan om er een prachtig feest van te maken voor de Bornenaren.

“En dat is zeker geslaagd!” vertelt een tevreden Rob Morrenhof van het Oranjecomité Borne daags na het volksfeest. “Doordat Koningsdag dit jaar in de meivakantie viel was het voor mijn gevoel iets rustiger, maar het goede weer zorgde er op koningsdag voor dat het gezellig druk was in Borne.”

De uitdaging bij de meeste evenementen zit hem in de stijgende kosten. Het zorgde er bijvoorbeeld al voor dat in de regio verschillende evenementen niet door konden gaan. “Voor Koningsdag in Borne geldt dat we het moeten doen met subsidies, sponsoren en de “vrienden voor een tientje”.” aldus Rob. “Gelukkig zijn de ondernemers in Borne steeds meer bereid om een bijdrage te leveren, het zorgde er voor dat we ook dit jaar weer een geweldig feest konden neerzetten.”

Dat feest begon al op vrijdagavond met de Koningsnacht. Het Dorsetplein stroomde vanaf 20.00 uur vol om te genieten van de band Prezz en DJ Special T. Deze zorgden voor een spetterend optreden tot na middernacht. De drank vloeide rijkelijk en dit droeg vast en zeker bij aan het feestelijke begin van het Koningsweekend.”En er waren geen opstootjes of wanklanken, mensen hebben zich goed gedragen!” aldus Rob.

In de vroegte van de morgen stonden jong en oud alweer klaar om hun kleedje neer te leggen op de beste plekjes voor de traditionele rommelmarkt. Een grote variëteit aan handelswaar werd vanaf de kleedjes aangeboden aan de koopjesjagers die al vroeg door de straten van Borne trokken op zoek naar die ene topaankoop. “En de verkopers hebben zich keurig gehouden aan de regels voor wat betreft het leggen van de kleedjes, daar waren we erg blij mee!” vult Rob aan.

Voor ouders met kinderen was het Rheineplein omgetoverd tot kinderplein. Er was een bar waar consumpties gehaald konden worden, tafels om aan te zitten en DJ Jester (Joris Demmer) zorgde voor de muzikale omlijsting. Springkussens en allerlei andere activiteiten maakten Koningsdag ook voor de jongste Melbuul’n en hun ouders tot een plezierige dag. En wie zin had om actief te zijn kon op het sportplein een balletje gooien en slaan of kon zijn eigen smoothie bij elkaar fietsen. Op de parkeerplaats bij het Kulturhus was de brandweer aanwezig voor een demonstratie.

Na een klein buitje in de middag liep het Dorsetplein al weer vol voor het Borns Onderonsje. Waar na onder andere een dans van Dancework X en het gitaarspel van muzikaal talent Jesse Kosterink twee artiesten van formaat geboekt waren voor de afsluiting van Koningsdag. Niemand minder dan onze eigen Justin Tonnema en Boer Bennie, begeleidt door DJ Special T, lieten de in oranje geklede menigte naast de zon en de drankjes genieten van hun muzikale klanken.

Toen de zon aan het einde van de dag de horizon oranje deed kleuren was het einde van Koningsdag 2024 Borne in zicht. “We zijn blij dat het dit jaar weer zo’n geslaagde editie was!” vertelt Rob. “We werken als stichting oranjecomité Borne met vele vrijwilligers er keihard voor om te zorgen dat Borne een mooie Koningsdag heeft en dat is volgens mij ook dit jaar weer best goed gelukt!”

En hoewel het passend is voor een goede journalist om enigszins objectief te blijven, kan ik met volle zekerheid zeggen dat heel Borne enorm heeft genoten van deze prachtige Koningsdag. Wie voor volgend jaar graag iets wil bijdragen aan de organisatie van dit evenement kan dit doen in de vorm van een (sponsor)bijdrage of door je aan te melden als vrijwilliger bij het Oranjecomité Borne.

Alle informatie is te vinden op de website: www.oranjecomiteborne.nl

Tekst en foto’s door Koen Schukkink

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding