Afbeelding

BZSV de Blauwwitters bruist bij jong en oud

Sport en vrije tijd

BORNE - Bij BZSV hebben ze aan een halve reden al genoeg om er een mooi feest van te maken. Die zijn er dan ook met enige regelmaat. Zo ook afgelopen weekend. Daarbij waren ditmaal de allerkleinsten het middelpunt van het feestgedruis.

BZSV 1 speelde haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Dat was voor het team aanleiding om samen met de Jeugdcommissie de kabouters van de vereniging in het zonnetje te zetten. En zon was er gelukkig in overvloed. De kabouters zijn jongens en meisjes van 3 t/m 6 jaar die bij BZSV iedere zaterdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur op spelenderwijs kennismaken met het voetbalspelletje. Voor deze ene keer was de training verplaatst, van zaterdagochtend naar zaterdagmiddag. De kabouters mochten namelijk samen met BZSV 1 het veld op voor de warming-up. Er was zelfs een mini veldje uitgezet waar de kleine voetballertjes een onderling partijtje konden doen. Onder het toeziend oog van de vele toegestroomde supporters werd daar naar hartenlust gebruik van gemaakt. 

Bij aanvang van de wedstrijd mochten de kabouters ook nog aan de hand van de grote mannen mee het veld op. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was konden de jongens en meisjes zich uitleven op het grote springkussen dat door BZSV 1 was geregeld en naast het veld was opgezet. Echter bleken het fanatieke supportertjes te zijn. Ze beklommen gezamenlijk de tribune en begonnen daar spontaan “Blauw-wit-ters” te scanderen. Niemand weet waar dat zo snel was opgepikt, maar het zorgde voor veel lachende gezichten langs het veld. 

Naast de ludieke acties op en rond het veld vond er ook een ludieke actie plaats in het clubhuis van de Blauwwitters. Daar werd naar voorbeeld van de Champions League loting, maar toch op geheel eigen wijze, de poule-indeling bekend gemaakt voor het Robbie Winters Pinkstertoernooi. Voor de gelegenheid had de organisatie BN’er en feestzanger Andre Pronk ingevlogen. Hij grabbelde geen CL balletjes met teamnamen uit een schaal, maar blauwe shotflesjes met teamnamen uit een emmer. Via een LiveLink op Facebook konden alle twintig deelnemende teams live meekijken. Zodoende hoorden zij tegen wie zij het a.s. maandag, op 2e pinksterdag, gaan opnemen. Het totale deelnemersveld werd onderverdeeld in drie heren poules en één dames poule.

Vervolgens weer gauw terug naar buiten. Want mede dankzij de fantastische support van alle kabouters wisten de Blauwwitters de stand op 0-0 te houden tegen het hogergeplaatste SC Enschede. In navolging van die kabouters werd tegen het einde van de wedstrijd ook verzorgster Florieke Wiersma op prachtige wijze in het zonnetje gezet door BZSV 1. Dit tot haar grote verbazing. De afgelopen vijf jaren was zij een zeer betrokken bij het 1e elftal en een constante factor in de technische staf van trainer Ali Gozukeles. Vanwege haar studie in Amsterdam moet Florieke na dit seizoen noodgedwongen afscheid nemen van de Blauwwitters. Uit dankbaarheid voor al haar inzet was er in het geheim een sfeeractie op touw gezet. En met succes, want de actie liet Florieke niet onberoerd. Na de wedstrijd ontving zij van voorzitter Jacco Kwast en hoofdtrainer Ali Gozukeles mooie dankwoorden en aandenkens. Het slotakkoord was vervolgens voor Andre Pronk, die met zijn optreden nog een schep bij de feestelijke stemming op deed.

Zo bewijzen de Blauwwitters wederom dat een halve reden volstaat, om een reguliere zaterdag uit te bouwen tot een feestelijke dag voor jong en oud. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding