Afbeelding

Eerste padelbanen in Borne in gebruik genomen

Sport en vrije tijd

BORNE - In Borne kan nu eindelijk ook gepaddeld worden. Padel spelers moesten tot nog toe naar Hengelo om het populaire spel te spelen. Maar met de recente ingebruikname van de padelbanen bij het Approach Racket&Fit Center kan dat nu ook in Borne. Mike Luttikhuis, die samen met zijn vader eigenaar is van Approach, deelt zijn enthousiasme over de uitbreiding van hun faciliteiten.

Padel, een sport die zijn oorsprong vindt in Mexico, combineert elementen van tennis en squash tot een unieke ervaring op de baan. Gespeeld met een racket en een speciale bal op een kleinere baan, omringd door glazen wanden, is padel toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. 

De kenmerkende eigenschappen van padel, zoals het gebruik van de wanden en de strategische positionering tijdens het spel, maken het tot een uitdagende en plezierige sport. Met de introductie van padelbanen bij Approach Tenniscentrum wordt deze opwindende sport nu ook in Borne omarmd, en biedt het een nieuwe dimensie aan het sportaanbod in Borne. Luttikhuis deelt zijn ervaring: “Drie jaar geleden begonnen we met 4 padelbanen in Wierden, en dat is ontzettend goed bevallen. Aanvankelijk waren we bezorgd over de impact op tennis, maar dat bleek ongegrond. In plaats daarvan hebben we een hele nieuwe groep sporters naar onze centra kunnen trekken, dankzij de groeiende populariteit van padel. Het spel is snel, dynamisch en laagdrempelig, waardoor veel mensen zich er direct tot aangetrokken voelen.”

De keuze voor Borne als locatie voor de nieuwe padelbanen was een logische stap, gezien de al bestaande faciliteiten van Approach in Borne. Luttikhuis legt uit: “We wilden ervoor zorgen dat de introductie van padel geen afbreuk zou doen aan ons bestaande tennisprogramma. Door een slim ontwerp konden we een deel van het terrein herinrichten en drie padelbanen toevoegen, zonder grote concessies te doen aan de ruimte voor tennisactiviteiten.”

De padelbanen zijn sinds dit weekend speelbaar en hebben al positieve reacties ontvangen van de eerste sporters. Om de toegang tot de banen te stimuleren, heeft Approach aantrekkelijke lidmaatschapspakketten samengesteld, inclusief gecombineerde abonnementen voor tennis, padel en fitness, evenals losse boekingsmogelijkheden via de KNLTB-app.

“We zijn blij met de enthousiaste reacties tot nu toe en kijken uit naar de officiële opening en open dag, waar iedereen welkom is om de nieuwe faciliteiten uit te proberen,” zegt Luttikhuis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding