Afbeelding

Een kijkje in de keuken bij apetito

Zakelijk

Als productontwikkelaar heeft Chris Oosten een belangrijke functie binnen apetito. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe maaltijden en het verbeteren van bestaande recepturen.  

In de keuken van Chris worden jaarlijks nieuwe maaltijden bedacht. Om dit voor elkaar te krijgen, staat hij in nauw contact met zijn collega’s van marketing en diëtetiek. Chris: “Niet alleen volgen we nauwlettend de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding, ook de richtlijnen voor gezonde voeding zijn regelmatig onderwerp van gesprek. Samen met de reacties van onze klanten spelen ze een belangrijke rol in het bedenken van nieuwe maaltijden en de samenstelling van ons assortiment.” 

Volwaardige maaltijd 

Chris is trots dat hij dit mooie werk mag uitvoeren. “Zodra alle ideeën op papier staan, ga ik in de keuken aan de slag. Door verschillende smaken en texturen te combineren, probeer ik de perfecte maaltijd te bereiden. Een maaltijd moet smaakvol en voedzaam zijn, heerlijk ruiken en er appetijtelijk uitzien. Je moet er trek van krijgen. Als creatieve geest kan ik me daar helemaal in uitleven!” 

Verantwoorde ingrediënten 

Vanzelfsprekend zijn smaak en samenstelling belangrijk, maar we schenken minstens zoveel aandacht aan de ingrediënten die we gebruiken. “We willen lekkere en verantwoorde producten aanbieden en hebben ook met diëten en allergieën rekening te houden. We keuren de maaltijden kritisch, net zolang tot het gewenste eindresultaat bereikt is. Onze maaltijden worden echt met zorg bereid.” 

Continu in beweging 

“Bij apetito zijn we continu in beweging,” zegt Chris. “Zo verdiepen we ons regelmatig in de nieuwste kooktechnieken. En of het nu nieuwe ingrediënten zijn die aanleiding geven tot het samenstellen van nieuwe recepturen of dat er een directe vraag is naar iets, wij gaan er met plezier mee aan de slag.” 

Tip van de chef 

“Mensen vragen mij wel eens naar mijn favoriete gerecht, maar ons assortiment kent meer dan 130 maaltijden. Ze zijn allemaal mijn favoriet!” lacht Chris. “Maar als ik toch moet kiezen, dan vind ik de paella een aanrader. Ook grootmoeders kippannetje is heerlijk. Sterker nog, het is één van de meest geliefde maaltijden die we hebben.”