Afbeelding
Foto: Shot by Sharr

Joris Lentfert crasht in strijd om goed resultaat

Sport en vrije tijd

BORNE - Race 3 op het TT Circuit van Assen. Bij de vorige race stond Joris Lentfert uit Borne op het podium, die progressie wil hij voortzetten!

Trainen op Assen onder perfecte weersomstandigheden. “We willen wat dingen testen en we hebben de zitpositie iets veranderd omdat ik bij de vorige race in de eindfase last kreeg van opgepompte onderarmen. Dit lijkt in de trainingen goed uit te pakken en we sluiten de dag met een goed gevoel af.”

Ook de racedag werd verreden onder prachtige weersomstandigheden. “Na twee kwalificaties sta ik op een 4e plaats, maar vooral in kwalificatie 2 krijg ik weer veel last van opgepompte onderarmen. Erg frustrerend want ik heb hier in het verleden nooit last van gehad. Het is lastig om hier direct een oorzaak aan te hangen maar we besluiten toch wat aan te passen voor de race. Dit is een gok maar we moeten wat. Op dezelfde voet verder gaan is voor mij sowieso geen optie. Ik ga van start met een ander pak (meer ruimte voor de onderarmen) en aan de motor vervangen we de handvaten voor meer grip. Ik hoop op het beste voor de race” zegt Joris Lentfert.

En verder: “Mijn start is ook dit keer weer oke en weet mijn 4e plaats te behouden. Het rijden gaat de eerste ronden erg goed. Ik zit ontspannen op de motor en zie op mijn laptimer al snel een nieuw PR voorbij komen! In de ronden daarna stijgt het vertrouwen. In ronde 5 loop ik iets in op de nummer 3 in de race, eigenlijk de nummer 2 voor de punten omdat er nog een gastrijder voor zit die geen punten krijgt. Ik besluit er voor te gaan maar helaas blijkt dat net iets teveel van het goede. In ronde 6 in de laatste bocht vraag ik iets teveel van de voorkant en ga onderuit.”

“Weer nul punten en een plaats in het klassement waar we als team absoluut niet horen te staan, P32. Het team heeft ook deze race weer geweldig werk geleverd en ik baal ervan dat ik een goed resultaat zo uit handen geef. Toch neem ik wel de positieve punten mee. Het gevoel met de nieuwe motor wordt beter en beter en de rondetijden gaan omlaag! Ook bleef het probleem met de onderarmen weg in de race, dat lijkt positief. Zaterdag 10 juni: Race 4. Dan gaan we deze teleurstelling rechtzetten!”