Afbeelding

Bornse Rosanne genomineerd voor ‘Afslanker van het Jaar’

Algemeen

BORNE - Rosanne Meijer, een 25-jarige inwoonster van Borne, heeft onlangs een opmerkelijke prestatie geleverd door genomineerd te worden voor de felbegeerde titel ‘Afslanker van het Jaar’. Haar indrukwekkende transformatie van overgewicht naar gezonde levensstijl dient als inspiratie voor velen. Echter, Rosanne benadrukt een cruciale tip voor iedereen die een soortgelijke reis wil ondernemen: “Werk eerst aan je mentale gezondheid voor je begint met afvallen.” Ik sprak met Rosanne in haar knusse appartementje in Borne, waar ze samenwoont met haar vriend Tyrone.

Rosanne’s reis naar een gezonder leven begon niet vanuit overgewicht, maar werd geïnitieerd door persoonlijke uitdagingen tijdens haar jeugd. “Helaas heb ik te maken gehad met huiselijk geweld, wat resulteerde in veel stress tijdens mijn jeugd,” vertelt ze. Deze stress leidde tot een gewoonte van ‘stress-eten’, een fenomeen dat volgens Rosanne vaak voorkomt bij mensen met overgewicht.

Haar ongezonde eetgewoonten omvatten veel broodjes en tussendoortjes overdag, gevolgd door zakken chips, nootjes en koeken in de avond. Na verloop van tijd werden zelfs dagelijkse activiteiten een uitdaging voor haar. “Op een gegeven moment was ik buiten adem na het beklimmen van de trap. Of begon ik spontaan te zweten terwijl ik eigenlijk niks deed. Het voelde alsof ik gevangen zat in mijn eigen lichaam,” herinnert Rosanne zich.

Het was pas na een confronterende opmerking van haar oma en het beëindigen van een relatie dat Rosanne besloot tot verandering. “Je moet eerst aan je mentale gezondheid werken voordat je begint met afvallen,” benadrukt ze. Na het vinden van innerlijke rust begon Rosanne haar afslankreis met behulp van het Cambridge dieet onder begeleiding van haar consulent Karin Egberink.

Het dieet, verdeeld over zeven stappen, begon met uitsluitend drie shakes per dag, gevolgd door de geleidelijke introductie van vast voedsel. Ondanks uitdagingen onderweg, zoals het niet altijd behalen van haar streefgewicht tijdens weegmomenten, bleef Rosanne volharden.

Haar vriend Tyrone speelde een cruciale rol in haar succes door haar te ondersteunen en te motiveren. Hij nam haar mee naar sportschool Approach Fitness waar ze veel persoonlijke aandacht kreeg en mocht zijn wie ze was. Na een lange periode van vastberadenheid en hard werken bereikte Rosanne eind 2023 haar streefgewicht, met een totaal verlies van 49 kilogram.

Rosanne’s reis naar zelfacceptatie en gezondheid inspireerde niet alleen anderen, maar opende ook nieuwe deuren, zoals haar modellenwerk bij kledingwinkel Nomi’s in Hengelo. “Daar leerde ik onder andere weer om mezelf te presenteren. Ik was natuurlijk zo onzeker over mezelf, het modellenwerk heeft me echt geholpen om weer zelfverzekerd en trots op mezelf te worden.”

Inmiddels leeft Rosanne alweer een half jaar zonder de producten van het dieet en kan ze met een gezonde levensstijl op eigen kracht op gewicht blijven. Hoewel haar dieetfase voorbij is, blijft Rosanne wekelijks wegen bij haar consulent als motivatie om gezond te blijven. 

Rosanne’s nominatie voor ‘Afslanker van het Jaar’ benadrukt niet alleen haar persoonlijke succes, maar ook haar inzet om anderen te inspireren. Ze benadrukt het belang van zelfliefde en mentale gezondheid als fundament voor een gezonde levensstijl. Haar boodschap aan anderen die worstelen met vergelijkbare uitdagingen is duidelijk: “Zorg er eerst voor dat je je weer happy voelt en je mentaal orde op zaken stelt. Als dat eenmaal is gebeurd, kun je gaan werken aan een gezonde levensstijl en een gezond gewicht.”

Rosanne’s verhaal is er een van veerkracht, doorzettingsvermogen en zelfacceptatie. Voor wie meer wil weten over haar reis of haar wil steunen in de wedstrijd, kan contact opnemen via haar Instagram-account: Rosannem_

Laten we samen Rosanne ondersteunen in haar streven naar ‘Afslanker van het Jaar’ en haar inspirerende boodschap van hoop en zelfliefde verspreiden. Stemmen op Rosanne voor ‘Afslanker van het jaar’ kan via: 1op1-dieet.nl.

Door Koen Schukkink