Afbeelding

Night at the Movies: Een muzikale reis door de filmhistorie

Uitgaan en cultuur

BORNE - Al 40 jaar lang ademt Patrick Oude Egberink muziek, een trotse trompettist en lid van Muziekvereniging Sint Gregorius in Hertme. “Mijn muzikale reis begon toen ik tien was, met de blokfluit op de lagere school,” deelt Patrick met een warme glimlach. Zijn passie voor muziek bracht hem naar Sint Gregorius, een muziekvereniging in Hertme die al decennialang de gemeenschap verrijkt met haar diverse optredens.

Sint Gregorius staat bekend om haar inclusiviteit en veelzijdigheid. Van plechtige ceremonies tot concerten zoals tijdens het Beekpark festival en zelfs eigen producties; de vereniging is een essentieel onderdeel van het culturele landschap in Hertme en ver daarbuiten. Het showorkest, bestaande uit 20 getalenteerde muzikanten uit Hertme, Zenderen, Borne en omgeving, is slechts een voorbeeld van de vele ensembles binnen de vereniging die het publiek betoveren met hun harmonie.

De vereniging is een jonge en levende groep muzikanten. “Het oudste lid is 80 en de jongste is 15 jaar, het is een club met veel jongeren.” Vertelt Patrick. De vereniging oefent in de zogenaamde spookhoes in Hertme. “De mooiste repetitieplek van Nederland!” Aldus Patrick. “Het is een oud monumentaal pand dat ooit op instorten stond, maar met behulp van de stichting openluchttheater Hertme en de gemeente herbouwd is.” De vereniging is volgens Patrick altijd op zoek naar nieuwe muzikale leden. “Op woensdag oefenen we, geïnteresseerden zijn altijd welkom om een kijkje te nemen of om een keer mee te doen.”

Het aankomende evenement vindt plaats op vrijdag 12 april 2024 om 20.30 uur. Het “Night at the Movies” concert in het Kulturhus Borne, belooft een ware traktatie te worden voor filmliefhebbers en muziekliefhebbers. “We zijn heel divers inzetbaar,” legt Patrick uit. “Van officiële ceremonies tot intieme concerten en zelfs eigen producties.” Het idee voor het concert kwam voort uit de creatieve geesten van de vereniging, in samenwerking met dirigent Mark Harms. “Elk jaar streven we naar iets nieuws,” vertelt Patrick. “Het is verfrissend om naast de gebruikelijke optredens ook iets anders te repeteren. Op die manier blijven we als vereniging groeien en vernieuwen.”

Het “Night at the Movies” concert biedt niet alleen een luisterervaring, maar ook een visuele en emotionele reis. “Het is een muzikale tijdreis,” zegt Patrick enthousiast. “We zullen iconische filmmuziek ten gehore brengen, vergezeld van beelden uit de films op de achtergrond.” Met een repertoire van minstens 10 meesterwerken, van Pirates of the Caribbean tot Indiana Jones en van Pearl Harbor tot James Bond, belooft het concert een avond vol herkenning en verwondering te worden.

Met de kaartverkoop die gestaag loopt en al de helft van de kaarten verkocht, is het duidelijk dat dit evenement een groot succes wordt. “Het is geweldig om te zien hoe enthousiast mensen zijn,” zegt Patrick. “We kijken ernaar uit om ons publiek te verrassen en te vermaken.” Maar het “Night at the Movies” concert is meer dan alleen een luisterervaring; het is een gemeenschapsbijeenkomst waar jong en oud samenkomen om te genieten van muziek en film.

Dus, voor een avond vol entertainment en emoties, nodigt Muziekvereniging Sint Gregorius iedereen uit om aanstaande vrijdagavond het “Night at the Movies” concert bij te wonen in het Kulturhus Borne. “Het belooft een onvergetelijke avond te worden vol prachtige muziek en bekende filmbeelden.”

Kaartjes zijn te koop via de website van de vereniging. De kaarten kosten 7,50 euro per persoon, en een consumptie zit inbegrepen bij de prijs.

Afbeelding
Afbeelding