Afbeelding
Fotograaf: Wegraceinfo

Joris Lentfert herpakt zich met positief weekend in Assen

Sport en vrije tijd

BORNE - Zaterdag 27 april reed Joris samen met zijn team de tweede wedstrijd in de IDC Dutch Superbike klasse op het TT Circuit van Assen. Na de technische problemen in het eerste weekend, ging het deze keer een stuk beter. Joris doet verslag van het weekend.

“Op vrijdag stonden er drie vrije trainingen op het programma, de motor liep goed en de problemen waar we de eerste race mee te maken hadden leken opgelost. In de laatste sessie kon ik op gebruikte banden redelijk makkelijk mijn rondetijden rijden wat vertrouwen gaf voor de racedag.

In een sterk deelnemersveld met rijders van internationaal niveau en enkele gastrijders noteerde ik in de eerste kwalificatie een 9e tijd. Een goed begin, maar helaas konden we dit geen vervolg geven omdat het vlak voor de tweede kwalificatie begon te regenen en op een natte baan zit een verbetering van de rondetijd er niet in.

Met een redelijke start vanaf plaats 9 kon ik in de eerste ronde mijn positie behouden. Ik had net niet de snelheid om met de jongens voor mij mee te gaan, daar baalde ik van en ik kwam alleen te rijden. Ik zag op mijn pitbord dat mijn voorsprong op de nummer 10 kleiner werd en na enkele ronden werd ik ingehaald. Ik probeerde het tempo te volgen maar begon wat kleine fouten te maken en de afstand werd steeds iets groter. Door 2 valpartijen voor mij kwam ik uiteindelijk als 8e over de finish. Een 6e plaats voor de punten, omdat er 2 gastrijders voor mij zaten die niet meedoen voor het klassement en geen punten krijgen.

Ik ben blij dat het dit weekend in alle opzichten stukken beter ging dan de eerste race. Met dank aan MRP Racing liep de motor het hele weekend goed! We staan nu op een 4e plaats in het Nederlands kampioenschap. We gaan zeker de goede kant op, maar tevreden ben ik nog niet. Ik heb nog niet helemaal het juiste gevoel met de motor wat ik eind vorig jaar wel had, daar gaan we aan werken richting de volgende race. Zaterdag 18 mei op het TT Circuit van Assen is het weer zover! Tot dan!”