Foto; Storm Fallaux

Bornse jeugd schaker wint Nederlands kampioenschap schaken online

Sport en vrije tijd

BORNE - Storm Fallaux heeft de topgroep tot en met 18 jaar online schaken gewonnen. Dit is een prima prestatie, want Storm is pas 14 jaar. Er werden zeven rondes geschaakt met een bedenktijd van 10 minuten per partij en daar kwam per zet 2 seconden bij. Het toernooi werd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Storm over de omstandigheden,” Tijdens de partij moest je in een online videomeeting op zoom zijn. Je moest je camera aanzetten tijdens de partijen, en je microfoon mocht uitblijven. Verder moest je alle programma’s op je computer sluiten, behalve de toernooiwebsite (Tornelo). De meeste deelnemers ken ik wel van naam en sommigen een beetje persoonlijk. In mijn groep, de AB topgroep, speelden 12 spelers mee”.

Het was een sterk toernooi waarbij een aantal favorieten zaten. Mason Brouwer en Guido van Hesselingen met beiden een rating boven de 2000. Mason ging in de eerste ronde echter meteen onderuit tegen Rishiadithya Murali, een AIM (Arena International Master) uit India. Guido speelde in ronde 2 remise, tegen diezelfde Rishiadithya, maar verloor in ronde 3 van Pranav Kshirsagar en in ronde 4, van Mason. Zo werd Storm Fallaux de lachende derde. Hij speelde remise tegen Rishiadithya, verloor van Mason, maar won al zijn andere 5 partijen en pakte de Online NK titel met 5,5 uit 7. Tweede werd Rishiadithya met 5 en Mason met ook 5 werd derde op onderling resultaat. Pranav werd vierde, Guido vijfde.

Storm is jeugdtrainer bij de schaakvereniging Borne en is vorig jaar bij het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap schaken, kampioen geworden van Nederland in zijn leeftijdsklasse. Elke week traint hij de Bornse schaakjeugd op dinsdagavond.