Afbeelding

Programma Koningsdag Borne 2024

Algemeen

BORNE - Op 26 en 27 april staat het Oranjecomité Borne tijdens koningsnacht en koningsdag weer voor iedere Melbuul’n klaar met een prachtig gevarieerd en koninklijk programma. Al ruim 80 jaar verzorgt het Oranjecomité een feest voor jong en oud.

Dat feest begint voor de koningshuis gezinde Bornenaar natuurlijk met het uithangen van de vlag. Vanaf zonsopkomst en tot zonsondergang mag op 27 april de rood wit blauwe vlag weer uitgehangen worden. Omdat het om een verjaardag van een lid van het Huis Oranje-Nassau gaat (Koning Willem-Alexander) mag daarbij ook de oranje wimpel worden opgehangen.

Omdat de zonsopkomst zaterdag 27 april om 06.09 uur in de ochtend is, valt het te verwachten dat vele Bornenaren dit moment van vlag hijsen niet gaan redden. Immers, de avond ervoor is het gebruikelijk om tijdens koningsnacht al een “klein” feestje te vieren. Zo ook in Borne, waar de liefhebber van een mooie party helemaal los kan gaan tijdens Koningsnacht Borne op het Dorsetplein. Het wordt volgens de organisatie “een episch feest met een spectaculair optreden van de ongelooflijke band Prezz en DJ Special T”. Borne kan zich vanaf 20.00 uur opmaken voor een geweldige avond vol muziek, drank en oranjebitter. Laat dat maar aan die Melbuul’n over! Tijdens de Koningsnacht vindt eveneens de uitreiking van het Kroonjuweel van Borne plaats. Een beloning voor een dorpsgenoot die bijzondere verdiensten heeft geleverd.

Na een mooie koningsnacht is het 10 minuten voor de zon op is al tijd voor de ouderwetse rommelmarkt. Vanaf 5 uur in de ochtend mogen op de daarvoor bestemde gebieden spullen geplaatst worden voor de verkoop. Op de website van het oranjecomité Borne is een kaart te vinden. Van 6 uur tot ongeveer 15.30 uur wordt er door heel Borne naar hartelust gehandeld.

En ook in de rest van Borne is er genoeg te doen. Vanaf 10 uur beginnen namelijk verschillende activiteiten. Op het Rheineplein start dan het Kinderplein. Met onder andere een afgesloten peuterzone met mega lego blokken. Ook zijn er diverse springkussens en een reusachtige stormbaan. DJ Jester zorgt voor de muzikale omlijsting en er is een bar waar drankjes kunnen worden gehaald.

Het plein bij de Lidl wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot Sportplein. En omdat deze zomer de Olympische Spelen worden gehouden staat het sportplein dit jaar in het teken van dit evenement. Verschillende sportverenigingen laten u kennis maken met hun sportieve activiteiten. Zelf meespelen of bewegen kan ook, en wie zin heeft in een smoothie moet deze eerst even bij elkaar fietsen! Op het Dorsetplein gaat het feest verder met het Bornsch onderonsje met lokale sterren zoals Justin Tonnema en Boer Bennie. Danceworkx geeft een geweldig optreden en DJ Special T begeleidt het geheel muzikaal. En wie al even naar de weersvooruitzichten heeft gekeken ziet dat het helemaal geen onaardig weer lijkt te worden dit weekend. Laten we hopen op een prachtig volksfeest waar voor iedere Melbuul’n genoeg te doen is!

Afbeelding
Afbeelding