Afbeelding

Op de Moto Guzzi de Wereld RondReisjournalist Paul van Hooff vertelt

Uitgaan en cultuur

BORNE - Met de focus op media-, reis- en motorjournalistiek leidde freelance journalist Paul van Hooff (Kaduna, 1964) een gerieflijk leven in Amsterdam. Maar in 2005 trok hij de deur achter zich dicht en ging met zijn Moto Guzzi V7 uit 1975 reizen, van Deadhorse in Alaska naar Ushuaia in de staart van Argentinië. Het was de bedoeling om een jaar on the road te zijn – pas na drie jaar was hij na een reis van 60.000 kilometer op zijn bestemming.

Eind 2016 besloot Van Hooff zijn Moto Guzzi V7 nog een keer de sporen te geven en reisde grotendeels in de winter van Amsterdam naar Tokio. Hij koos voor de kou, omdat hij nog nooit eerder onder zulke omstandigheden had gereisd. Met min vijftien sliep hij in zijn tentje in de bergen van Armenië en hoorde in de verte wolven huilen. Van Hooff genóót. Na duizenden eenzame kilometers door Siberië arriveerde de reiziger gezond en wel in Tokio. De V7 gaf al die tijd geen klap verkeerd. Opvallend is het gebrek aan enige voorbereiding – hij ziet wel waar het schip aanmeert.

In een wervelende show met prachtige foto’s en filmpjes neemt hij zijn publiek mee in zijn onvoorspelbare wereld. Na de voorstelling is er gelegenheid om een gesigneerd boek van Paul te kopen.

Boeken van Paul van Hooff
Man in het zadel
Van hier tot Tokio
De coureur

Wanneer: donderdag 18 april
Aanvang: 20:30 uur tot 22:00 uur
Entree €10,00
Tijd 20:30 uur
Tickets en meer informatie: www.kulturhusborne.nl