Afbeelding

Borns Kleinkoor met Passieconcert in de Zwanenhof

Uitgaan en cultuur

BORNE - De week voorafgaand aan Pasen noemen we wel: de stille week. Het is alsof de hele schepping de adem inhoudt. Een dramatische sfeer van geloof, verlatenheid en overgave, toelevend naar hoop en verwachtingDit is precies wat het Borns Kleinkoor beoogt wanneer de mannen een uniek Passieconcert uitvoeren op donderdagavond 28 maart. De adem inhouden, stil zijn en genieten van de prachtige muziek die het koor deze avond laat horen.

Op veler verzoek voert het Borns Kleinkoor op deze Witte Donderdag nogmaals het prachtige werk van César Franck uit: ‘Die sieben Worte Jesu am Kreuz’ Na uitvoeringen in zowel Borne, Hengelo en Rheine, deze avond voor het eerst in de kapel van de Zwanenhof te Zenderen. Dit concert is niet alleen bijzonder, omdat het zo mooi past in de passietijd, maar ook omdat dit werk van César Franck nog niet zo erg lang wordt uitgevoerd.

Die sieben Worte
Franck voltooide dit werk weliswaar al in 1859, maar in 1954 kwam het pas boven water in de universiteitsbibliotheek van Luik. Daarna duurde het nog tot 1977 voordat het voor het eerst werd gespeeld. Maar vanaf dat moment werd het ook als een van de meest meeslepende passiestukken beschouwd.
De titel Die Sieben Worte Jesu am Kreuz verwijst naar de zeven wanhoopskreten die Jezus volgens de Bijbel slaakte, toen hij aan het kruis hing. Het is een indringend werk met een hartstochtelijk romantische en tevens harmonische compositie. Hoewel de verbeelding van het lijden van Christus centraal staat, is het eerder een meditatief dan een dramatisch stuk.

Het Borns Kleinkoor staat onder leiding van de zeer inspirerende dirigent Bram van der Beek. De begeleiding is in handen van Jos Beunders (piano) en Johan Wilmer (cello).
Het concert vindt plaats in de kapel van de Zwanenhof te Zenderen en begint om 20.00 uur. Tuinzaal open om 19.30 uur. De voorverkoop is inmiddels gestart. De toegangskaarten kosten €15,00 (incl. koffie/thee en programmaboekje) en zijn te verkrijgen bij Herman Dankaart (dankaart1@gmail.com) en bij het Kulturhus Borne. Indien nog voorradig, dan ook voor aanvang van het concert in de Zwanenhof. Eventueel ook via de leden van het koor. Gezien de beperkte ruimte in de kapel is het raadzaam uw kaarten tijdig te reserveren. Voor meer informatie zie: www.bornskleinkoor.nl