Afbeelding

Interview kunstenaar Karel Leusink door Johan Meijer in de Oude Kerk van Borne

Uitgaan en cultuur

BORNE - Op zondag 3 maart 2024 is er in de Oude Kerk van 14.00 uur tot 16.00 uur een expositie van Karel Leussink. Het thema is: ‘Je Zus….Je Broer’. Om 14.15 uur zal de kunstenaar geïnterviewd worden door Johan Meijer.

Afbeeldingen van Karel zijn een weergave van zijn werkelijkheid, waarin hij streeft naar een herkenning voor iedereen. Voor hem is kunst een manier van communiceren en een reactie op te roepen. Dat kan zijn van verwondering, maar ook één van ‘dit (h)erken ik niet’. Karel werkt graag op papier en canvas of linnen. Hij houdt van kleuren, maar kiest ook bewust voor de tinten zwart en wit. Soms boetseert hij beelden, die hij meestal daarna in brons laat uitgieten. Wat hij leuk vindt is om onderwerpen op een andere manier te bekijken, waar het licht, de vorm en de uitingen van mensen belangrijk zijn voor hem. Tijdens het interview zult u meer over deze kunstenaar ontdekken!

Naast 3 maart is de expositie nog te bezoeken op 25 februari, 10 en 17 maart. De Oude Kerk is dan van 14.00 uur tot 16.00 uur geopend. 

Afbeelding