Afbeelding

PROFICS in Borne: Schoonmaken met een menselijk hart

Zakelijk

BORNE - Op een stralende vrijdagmiddag betreed ik het pand van PROFICS aan de Industriestraat in Borne, waar ik hartelijk verwelkomd word door eigenaar Bert Oude Lansink. “Welkom, neem plaats! Kan ik je een kopje koffie aanbieden? Rob, lust jij ook een bakje?” In het kantoor siert een grote foto de muur, waarop een bonte verzameling mensen prijkt. “Dat is mijn hele familie, de laatste foto waar mijn moeder nog op staat” vertelt Bert trots. “En dat is mijn vader, ik ben trots dat ik bij ieder van deze mooie en fijne familie hoor! De kantoorbezetting hier doe ik zelfs samen met mijn schoondochter Florien!”

Platte organisatie

Met een glimlach begint Bert te vertellen over de unieke filosofie achter Schoonmaakbedrijf PROFICS. “Bij ons gaat het er net even anders aan toe dan bij de meeste grote schoonmaakbedrijven,” legt hij uit. “We zijn een platte organisatie zonder managers, waar het welzijn van ons personeel voorop staat.” Zijn passie voor het bieden van kansen aan mensen die elders wellicht over het hoofd worden gezien, vormt de kern van zijn bedrijf.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Bij PROFICS staat de mens centraal. “We geven bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans,” vertelt Bert. “Het is fantastisch om te zien hoe dit uitpakt voor alle betrokken partijen.” Deze toewijding aan inclusie en kansen maakt PROFICS uniek als een bedrijf met een menselijk hart. Het team van PROFICS bestaat uit 32 werknemers, een diverse mix van dames en heren. “Zonder hen zou ik dit allemaal niet kunnen, ik ben dankbaar dat ze onderdeel willen zijn van team PROFICS.” Zegt Bert.

Alle denkbare facilitaire diensten

Hun werkgebied strekt zich uit van Nijverdal tot Ootmarsum en van Haaksbergen tot Borne. Met een breed scala aan diensten, variërend van huishoudelijke hulp tot het reinigen van (grote) kantoren, biedt PROFICS een uitgebreide oplossing voor zowel particulieren als bedrijven. Het bedrijf is zelfs gespecialiseerd in glasbewassing, uitgevoerd door drie gediplomeerde specialisten. Maar ook gevelreiniging, impregneren, het polijsten van marmer, het reinigen van zonnepanelen en natuurlijke vloeren. “En we verzorgen eigenlijk alles wat onder facilitaire diensten valt,” voegt Bert toe. “Dat kan bijvoorbeeld ook het beheren van bedrijfskantines zijn.”

Groothandel

Naast schoonmaakwerkzaamheden heeft PROFICS ook een groothandel voor bedrijven en particulieren, met een eigen assortiment schoonmaakmiddelen. “We leveren alles op het gebied van facilitaire diensten aan onze klanten. Van afwasmiddel tot sponzen, trekkers en schrobmachines, van toiletpapier tot vouwhanddoekjes van verschillende soorten bezems en borstels en microvezeldoeken, we hebben het allemaal,” vertelt Bert trots. Zowel bedrijven als particulieren kunnen producten kopen in de groothandel via www.schoonmaakmarkt.nl

Bert is een onderdeel van het team

Maar Schoonmaakbedrijf PROFICS gaat verder dan alleen schoonmaken. Bert benadrukt het belang van het menselijke aspect binnen zijn bedrijf. “Ik ben geen directeur, maar gewoon een onderdeel van het team,” zegt hij met trots. “Ik steek zelf ook de handen uit de mouwen.” Het is deze nederigheid en toewijding die PROFICS transformeert van een gewoon schoonmaakbedrijf naar een plek waar het personeel gewaardeerd wordt en graag werkt.

Vacatures

Met het oog op groei en toekomstige mogelijkheden is PROFICS op zoek naar nieuwe teamleden uit de regio. Van Almelo tot Nijverdal, van Wierden tot Borne, het bedrijf verwelkomt enthousiaste kandidaten die op zoek zijn naar een mensgerichte werkplek op het gebied van facilitaire diensten. Flexibiliteit staat centraal, met werktijden die zijn aangepast aan individuele behoeften. “We hebben bijvoorbeeld veel moeders die tijdens schooltijden werken,” vertelt Bert.

PROFICS zoekt ook een objectleidster voor ongeveer 20 uur per week. “We zoeken iemand die de Nederlandse taal machtig is, een coördinerende rol op zich kan nemen en veel contact met klanten zal hebben,” legt Bert uit.

De PROFICS-familie

Bert benadrukt dat het PROFICS-team aanvoelt als een familie, waar eerlijkheid en menselijkheid voorop staan. “Ik werk op basis van vertrouwen,” zegt hij. “Schoonmaken is zwaar werk, en alles wat het werk lichter kan maken, bieden we aan.” Het is deze toewijding aan het welzijn van zijn teamleden die PROFICS tot een aantrekkelijke werkplek maakt, met competitieve lonen en beschikbare werkkleding.

“Het salaris in deze sector is de laatste anderhalf jaar sterk gestegen,” merkt Bert op. “Vanaf juli zijn de lonen in totaal met 19 procent toegenomen.”

Het Schoonmaakmuseum

Met een hart vol passie en een toewijding aan inclusie belichaamt Schoonmaakbedrijf PROFICS de geest van gemeenschap en samenwerking. “Kom de showroom van de groothandel eens bezoeken en neem een kijkje in ons unieke Schoonmaakmuseum. Als we de vergunning hebben voor openstelling kunnen de enthousiaste vrijwilligers eenieder die het leuk vindt, de geschiedenis van schoonmaak laten zien en horen. Het museum is een bijzondere verzameling waar jaren aan is gewerkt. Op de donderdagmiddag maken we hier tijd voor eenieder tot alles formeel is geregeld.”

Als u op zoek bent naar een werkplek waar uw talenten worden erkend en gewaardeerd, overweeg dan om deel uit te maken van het PROFICS-team. Want bij PROFICS draait het niet alleen om schoonmaken; het draait om mensen.

Tekst: Koen Schukkink

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding