Afbeelding

Klantgerichtheid staat voorop bij nieuwe eigenaar MOOI parfumerie: “We zijn een winkel voor iedereen!”

Zakelijk

BORNE - Hij is geen onbekend gezicht in Borne, en dat was hij ook niet bij MOOI. De parfumerie waar hij ruim 7 jaar als weekendhulp werkte heet nu MOOI parfumerie Lammertink. Francesco Lammertink is sinds begin november de nieuwe eigenaar van de Bornse parfumerie.

Francesco Lammertink, geboren in Borne in een echt Borns gezin. Zijn moeder had een winkel tegenover MOOI (Chicks and Fashion) en ook zijn opa, vader en broer hebben allen een eigen zaak. Ondernemen is dus zeker niet onbekend voor de familie Lammertink. “Erg handig!” zegt Francesco. “Want mijn familie kan me met allerlei zaken helpen die je als beginnend ondernemer voor de kiezen krijgt.”

Twijfelen over de overname heeft hij geen moment gedaan. Maar het moment van overnemen was wel even pittig. “Kerst is de drukste periode van het jaar, en normaal gesproken zorg je dat je in september alle bestellingen hebt gedaan. Omdat de overname pas in november rond was moest dat allemaal nog gebeuren.” Zegt Francesco. “Het is nu zeven dagen per week aanpoten, maar ik vind het heerlijk om nu gas te geven en ervoor te zorgen dat alles helemaal klaar is voor de kerst!”

Lang zag het er naar uit dat Francesco iets heel anders met zijn carrière zou gaan doen. Nadat hij de MAVO en de HAVO succesvol afrondde begon hij een studie International Business aan het TIO in Hengelo. Hij deed stages voor een makelaarskantoor in Spanje en de ABN AMRO, maar hij miste het persoonlijke klantcontact te veel. Zijn afrondende stage bij SKEPP Kantoorverhuur was een schot in de roos en even leek het erop dat hij bleef werken bij dit bedrijf. Totdat in 2022 filiaal managers Anke en Manon vertrokken bij MOOI parfumerie Borne. Francesco nam het bedrijfsleiderschap op zich en niet lang daarna kwam er de vraag om de vestiging als eigenaar over te nemen.

Daar twijfelde Francesco geen moment over. “Ik beschouwde MOOI toen al samen met mijn team als onze winkel en heb het zonder na te denken overgenomen!”

De winkel draait nu al een aantal weken onder het eigenaarschap van de enthousiaste jonge ondernemer. Hij noemt de parfumerie een winkel voor iedereen. “MOOI parfumerie Lammertink is een winkel waar je kunt binnenlopen voor een geurtje van 10 euro of voor de exclusievere luchtjes van enkele honderden euro’s.” Klantgerichtheid is waar Francesco voor staat. Of het nou voor de mindervalide winkelbezoeker is of voor bewoners van het Dijkhuis. “Onze winkel is ingericht voor rolstoelgebruikers en als ouderen uit bijvoorbeeld het Dijkhuis weten wat ze willen hebben ben ik altijd bereid om maatwerk te leveren en bijvoorbeeld een luchtje te bezorgen, daar doe ik helemaal niet moeilijk over!” Het typeert de warme persoonlijkheid van de nieuwe eigenaar van MOOI, die naar eigen zeggen een zwak voor ouderen heeft.

Dat een parfumerie vooral voor mensen met geld is ontkend Francesco stellig. “We geven ook vaak een proefgeurtje mee als mensen niet zeker weten of ze een dure geur moeten kopen, dan kunnen ze hem eerst thuis testen.” Legt Francesco uit. “Het draait bij ons niet om harde winst maar om klantenbinding!” “Doe maar lekker gewoon! Bij ons is er geen drempel, vult medewerker Inez aan!”

Plannen voor de winkel heeft Francesco in overvloed. Zo wordt er in januari een nieuw bestellingsysteem in gebruik genomen, is het magazijn met behulp van familie voorzien van stellages en zullen er in de winkel wat aanpassingen gedaan worden aan de indeling. En in de verre toekomst uitbreiden? “Aan ambitie in ieder geval geen gebrek!” glimlacht Francesco. “Op dit moment zetten we echter alle zeilen bij om de drukste periode van het jaar tot een succes te maken!”

Wie voor de kerst nog een mooi geschenk wil is van harte welkom in MOOI parfumerie Lammertink. De winkel is in december naast de normale openingstijden extra geopend op zondag 17 en 24 december en tijdens Shopping by Candlelight op zaterdagavond 16 december.