Afbeelding

Feestelijke ingebruikname derde duofiets bij Fietsmaatjes

Algemeen

BORNE - Afgelopen donderdagavond 11 april was het een feestje bij Fietsmaatjes Borne. De nieuwe duofiets, de derde, werd officieel in gebruik genomen. Onder belangstelling van een grote groep vrijwilligers van Fietsmaatjes Borne, sponsors en donateurs hield voorzitter Hans Kamphuis een welkomstwoord. De speciale gast wethouder Michael Geerdink hield een korte toespraak waarin hij onder meer sprak dat hij veel waardering had voor alle vrijwilligers van Fietsmaatjes Borne. Hierna mocht de wethouder Michael Geerdink, samen met het bestuurslid en eerste initiatiefneemster en stimulator van Fietsmaatjes Borne, Joke Boevink, de nieuwe duofiets in gebruik nemen.

Fietsmaatjes Borne is in 2021 opgericht en in mei 2022 van start met twee duofietsen. Direct werd duidelijk dat dit concept ook in Borne in een behoefte voorziet. Fietsmaatjes Borne biedt inwoners van Borne, die graag willen fietsen maar dit niet meer alleen willen of kunnen, de mogelijkheid om op een zogenaamde duofiets er op uit te gaan.

Het concept van Fietsmaatjes Borne is simpel, een fietsvrijwilliger wordt gekoppeld aan een fietsgast. Samen worden zij fietsmaatjes en bepalen samen wanneer en waar ze naar toe fietsen. Er is veel belangstelling in de gemeente Borne om als fietsmaatjes te gaan fietsen! In de afgelopen 2 jaar hebben zich ruim 75 gasten en 80 fietsvrijwilligers aangesloten. Om aan de vraag te voldoen zijn extra coördinatoren gezocht en gevonden en is er tijdelijk een duofiets gehuurd om teleurstellingen van een wachtlijst te voorkomen.Het bestuur is in 2023 het project gestart om geld in te zamelen voor de aanschaf van een derde duofiets. Dit is gelukt door financiële bijdragen van de volgende sponsors en donateurs: Rotary Delden-Borne, Stichting Beheerfonds voormalig St. Josephgebouw, Kringloopbedrijf Borne, Lions Borne, Organisatie POPkwis, Biljartvereniging Mien Moat, Protestantse Gemeente Borne, Meyra Hengelo, Postcodeloterij Buurtfonds, Vriendenloterij, Rabobank Centraal Twente (Rabo Clubsupport) en een aantal anonieme gevers. Niet te vergeten zijn de medewerkers van de servicebalie van de Albert Heijn, die steeds vaker vrijwilligers van sleuteltasjes voorzien. Na de officiële ingebruikname door de wethouder konden de aanwezigen de nieuwe duofiets bekijken en ook een rondje rijden samen met een vrijwilliger. Na het officiële gedeelte had Fietsmaatjes Borne een jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd. Op deze gezellige en informatieve avond werden vele ervaringen uitgewisseld. Mede aan de hand van zogenaamde ‘dilemmakaartjes’ werden de voorgestelde dilemma’s in kleine groepjes besproken.

Afbeelding
Afbeelding