Afbeelding

Borne op z’n Best: Een dag doordrenkt van Kunst en Muziek

Uitgaan en cultuur

BORNE - Afgelopen zondag schitterde Borne weer op zijn best met een veelzijdigheid aan kunstige en muzikale activiteiten tijdens het jaarlijkse evenement “Borne op z’n Best”. Ondanks een wispelturige lenteweer omstandigheid, trok het evenement een grote menigte naar het centrum van Borne, waar een bont scala aan optredens en festiviteiten plaatsvond.

De straten van Oud-Borne werden ingenomen door een indrukwekkende stoet van 53 levende standbeelden, afkomstig uit binnen- en buitenland, die het publiek versteld deden staan met hun verbluffende stillevens. Van de excentrieke Gekke Rechter tot de bedrieglijk echte Kapitein Haak en betoverende Willy Wonka, elk standbeeld bood een unieke kijkervaring. Een deskundige jury bekroonde uiteindelijk de Profvoetballer als beste Living Statue bij de kinderen en “De vis wordt duur betaald” bij de volwassenen.

Supercalifragilisticexpialidocious

Na het bewonderen van de levende standbeelden konden bezoekers genieten van een scala aan optredens verspreid over het centrum van Borne. Theaterschool Luna verraste het publiek met een prachtige Nederlandse vertolking van het iconische lied “Supercalifragilisticexpialidocious”, terwijl dansgroepen zoals Cladans en Danceworkx de straten vulden met hun energieke routines.

Burgunder bier

Bij de St. Stephanuskerk en het Rheineplein konden bezoekers onder het genot van een hapje en drankje, waaronder het lokale Burgunder bier, luisteren naar een tiental koren die hun vocale talenten tentoonspreidden. Ondertussen bood het Kulturhus een scala aan activiteiten voor kinderen op het jeugdplein, waaronder spellen georganiseerd door het CJV Borne, een van de oudste jeugdwerkverenigingen van Borne.

Kunst en creatief

Voor de kunstliefhebbers was er een kunstmarkt waar lokale kunstenaars hun meesterwerken tentoonstelden en verkochten, terwijl degenen die graag zelf creatief bezig wilden zijn, deel konden nemen aan workshops bij Borne Creatief.

Bruisend Borne

Met winkels die hun deuren openden en terrassen die gevuld waren, bruiste Borne op z’n Best van leven en activiteit. Het evenement bewees eens te meer dat een goed georganiseerde mix van activiteiten en optredens niet alleen de lokale gemeenschap uit hun stoelen weet te trekken, maar ook bezoekers uit heel Twente aantrekt.

Volgend jaar kunnen zowel inwoners als bezoekers van Borne zich opnieuw verheugen op een dag vol kunst, muziek en gemeenschapszin tijdens Borne op z’n Best.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding