Afbeelding

Jessica ter Hofte nieuwe directeur SWB Midden Twente

Algemeen

BORNE - Jessica ter Hofte is met ingang van 1 september aanstaande de nieuwe directeur van SWB Midden Twente. Zij volgt daarmee Hans Raanhuis en Robert Monninkhoff op die de afgelopen jaren als directieteam leidinggaven aan de maatschappelijke organisatie.

Ter Hofte, woonachtig in Borne, kent de regio goed en is zich zeer bewust van het politiek maatschappelijk krachtenveld waarin SWB zich begeeft. De afgelopen jaren was zij directeur van OCON Orthopedische kliniek. Daarvoor vervulde Ter Hofte een managementfunctie bij het ZGT en tussen 2002 en 2011 was ze gemeenteraadslid voor de gemeente Hengelo. 

Gerard Gerrits, bestuursvoorzitter SWB Midden Twente: “Jessica is de geschikte kandidaat voor het leiden van SWB, gezien haar management- en politiek-bestuurlijke ervaring, visie, resultaatgericht en verbindende persoonlijkheid. Haar leiderschap zal bijdragen aan de groei en sociale impact van SWB in de samenleving.”

Ter Hofte over haar nieuwe functie: “Het leiding geven aan een bedrijf met grote maatschappelijke impact spreekt mij zeer aan. Ik kijk uit naar een nadere kennismaking met alle medewerkers van SWB en Gildebor. Samen zetten we ons in voor een bloeiende toekomst!”

Over SWB Midden Twente
SWB Midden Twente richt zich met de merken Gildebor en SWB op drie kerntaken: arbeidsontwikkeling, het bieden van beschut werk en het beheer van de openbare ruimte. SWB is een uniek werk-leerbedrijf dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ontwikkelt tot waardevolle werknemers. Naast de bestaande WSW-taken worden ook participatie- en re-integratietaken uitgevoerd. Gildebor zet zich in voor het beheer en onderhoud van openbare ruimten. Vakmanschap en leermeesterschap gaan hier hand in hand. In de afgelopen jaren is SWB Midden Twente doorontwikkeld van een traditioneel SW-bedrijf naar een ondernemende en resultaatgerichte uitvoeringsorganisatie. SWB Midden-Twente biedt werk aan ongeveer 1200 mensen.