Afbeelding

Floortje Schukkink: Van tandartsassistente tot pedicure – Een sprong in het diepe

Zakelijk

BORNE - Ondernemers in Borne, je hebt ze in alle vormen en maten. Van bedrijfseigenaren met tientallen werknemers tot kleine zelfstandigen die hun bedrijf vanuit huis leiden. Zo ook Floortje Schukkink. Ze waagde de sprong in het diepe en begon naast haar werk als tandartsassistente een pedicure aan huis: Floortjes Voetzorg

De beslissing om een pedicure praktijk te starten naast haar werk als tandartsassistente was voor Floor een belangrijke stap in haar carrière. “Als assistent ben je altijd een hulpje en sta je altijd in dienst van een tandarts. Het geluk hebben van een leuke werkgever in de tandartswereld is zeker niet vanzelfsprekend,” deelt Floor. “Ondanks dat ik nu een ontzettend leuke baan heb bij een praktijk met lieve en erg gedreven werkgevers, wilde ik zelf graag voelen hoe het is om een praktijk te hebben. Dit volledig vanaf de grond op te bouwen en mijn eigen baas zijn. Met het voordeel dat ik de vrijheid heb om zelf te plannen wanneer ik mijn klanten behandel.”

Het avontuur begon toen Floor een jaar geleden besloot om de opleiding tot pedicure te volgen. “Het verschil met mijn opleiding tot tandartsassistente was heel groot,” zegt ze. “Dit is een particuliere opleiding, je wordt volledig begeleid in elke stap. Ook is het veel persoonlijker doordat ze er alles aan doen om je zo gedreven mogelijk te maken om het vak als pedicure goed uit te kunnen oefenen.”

Floor’s reis naar het ondernemerschap kende uitdagingen, maar ze was vastbesloten om haar dromen waar te maken. “Toen ik begon met het opzetten van mijn praktijk, wist ik nog helemaal niet hoe ik dit moest gaan doen. Ik heb geleerd om gewoon de sprong te nemen,” benadrukt ze. “De grootste uitdaging voor mij was eigenlijk dus de sprong gewoon wagen en niet te twijfelen. Ik heb niks te verliezen en moet het gewoon doen.”

Nu, een jaar later, geniet Floor van haar rol als pedicure en onderstreept ze de overeenkomsten tussen haar vorige en huidige werk. “Zowel het sociale als het behandelen van klanten zit in mij. Ik ben een sociaal persoon en hierdoor leg ik makkelijk contact met de klant,” deelt ze. “Dit gebruik ik als pedicure ook, als je klanten op hun gemak stelt en ook echt naar de wensen van de klant luistert, is het resultaat van een behandeling veel beter.”

Naast het opbouwen van haar praktijk, kijkt Floor naar de toekomst met enthousiasme. “Voor nu vind ik het belangrijk om een mooi klantenbestand op te gaan bouwen. Klanten die elke 5 à 6 weken terugkomen en waar ik de nodige aandacht aan kan besteden,” zegt ze. “Er zijn nog zoveel opleidingen en cursussen die ik kan gaan doen in de toekomst nu ik een eigen bedrijf heb. Denk aan bijvoorbeeld medisch pedicure. Ik kan alle kanten uit.”

Het verhaal van Floor is een inspiratie voor velen die dromen van een eigen onderneming. Zoals vertrekkend ondernemer Henk Brok van de Zuivelhoeve Borne ook al zei elders in deze krant: “De enige die je ambities in de weg staat ben je zelf.”  Wie meer over Floortje en haar bedrijf wil weten kan een kijkje op haar website nemen: www.pedicurebornefloortje.nl. Daarnaast is ze ook te vinden op social media @Floortjes Voetzorg.

Afbeelding
Afbeelding