Afbeelding

Smakelijke overgang bij Zuivelhoeve BorneHenk Brok draagt het stokje over aan sterrenchef Matthijs Mulder

Zakelijk

Henk Brok draagt het stokje over aan sterrenchef Matthijs Mulder

BORNE - De Zuivelhoeve Borne maakt zich klaar voor een nieuwe fase. Na een succesvolle periode van 16 jaar maakt ondernemer Henk Brok vanaf 1 april plaats voor de nieuwe ondernemer Matthijs Mulder. Brok, die de winkel naar ongekende hoogten heeft gestuwd en zelfs de prijs heeft gewonnen voor Beste Food Speciaalzaak van Nederland, heeft met Mulder volgens eigen zeggen een geweldige vervanger gevonden.

Het besluit om te stoppen heeft Brok al geruime tijd beziggehouden. “Van de zomer heb ik serieus overwogen om een nieuwe weg in te slaan,” deelt hij mee. “Ik heb al mijn dromen kunnen verwezenlijken in deze zaak, maar het is nu tijd om een nieuwe horizon te verkennen.”

Naast de winkel heeft Brok nog een ander bedrijf waarmee hij robuuste handgemaakte serveerplanken uit Portugal importeert. “Met mijn bedrijf Woods Tableware hoop ik mijn netwerk binnen de delicatessenwereld te behouden.” zegt hij. Daarnaast werkt Brok aan een nieuw project genaamd Wijnpracht, een interactief platform waar wijn- en delicatessenliefhebbers samenkomen en aan de hand meegenomen worden in het wereldje. Hij benadrukt dat hij de regio niet uit het oog zal verliezen.

“Ik ben een groot voorstander van dingen doen die je leuk vindt. En je bent zelf de enige die je eigen ambities in de weg staat, daarom ga ik door met dingen doen die ik leuk vind. Pionieren, ondernemen en nieuwe dingen bedenken!” Op de vraag wat Henk het meest gaat missen van de winkel is hij heel resoluut: “Mijn klanten en het personeel die deze winkel hebben gemaakt tot wat hij nu is. Zonder hen waren meneer Brok en de Zuivelhoeve Borne niets!”

Ondanks zijn vertrek laat Brok een solide opvolger achter. Matthijs Mulder, de huidige chef-kok van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant de Bloemenbeek in De Lutte, neemt het roer over. Na 10 jaar als chef-kok bij de Bloemenbeek, is Mulder vastbesloten zijn passie voor kaas en wijn te vertalen naar de Zuivelhoeve in Borne. “Het is een droom die uitkomt om hier te mogen werken,” zegt Mulder enthousiast.

Mulder wil voortbouwen op het fundament dat Brok heeft gelegd, maar ook zijn eigen stempel drukken op de winkel. “Ik wil de basis beheersen en vervolgens met mijn ervaring als chef-kok nieuwe producten in de winkel introduceren en ook meer dingen zelf maken, waarbij ik ook wijn wil betrekken,” legt hij uit. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan broodjes, maar ook aan complete borrelplanken. Lokale betrokkenheid staat hoog in het vaandel voor Mulder, die hoopt de verwachtingen van de klanten te overtreffen met zijn expertise en passie.

Het vertrek van Brok en de komst van Mulder markeren een nieuw hoofdstuk voor de Zuivelhoeve Borne. Terwijl Brok zijn horizon verbreedt, staat Mulder klaar om de traditie van uitmuntendheid voort te zetten en de winkel naar nieuwe hoogten te brengen.

Op 30 maart heeft Henk Brok zijn laatste werkdag. In de weken daarvoor komt er nog een mooi bedankje en zal er in de laatste week een mooie afscheidsactie zijn. Hij hoopt om tot die tijd afscheid te mogen nemen van al zijn dierbare klanten.

APART KADER (met foto)Borrelhapje van MatthijsMet het oog op het voorjaar dit vette romige (slagroom)kaasje met een kaasdip met dadel en balsamico. Samen met deze mooie met hout gelagerde witte chardonnay een prachtige combi.
Afbeelding
Afbeelding