Afbeelding

Marskramer en Top 1 Toys vullen vanaf maart Bornse centrum aan

Zakelijk

BORNE – De combinatiewinkel Marskramer en Top1Toys zal begin maart de deuren openen, in het pand waar tot vorig jaar Sportpaviljoen gevestigd was. Sinds de Marskramer zo’n zeven jaar geleden zijn deuren sloot, mist Borne een echte huishoudwinkel. En ook is er geen speelgoedwinkel meer in het centrum. Ondernemers Eelco en Baiba Muurlink vullen dit gat graag op. “We vinden het fantastisch dat we hier een winkel kunnen openen. Borne is een snelgroeiend dorp en er gebeurt zo veel, bijna elke maand is er wel een grote activiteit.”

Het twee-winkels-onder-één-dak-concept is steeds meer in opkomst. “Als aparte huishoudwinkel of speelgoedwinkel is het moeilijk overleven in deze markt. Een combinatiewinkel is veel geschikter”, legt Baiba uit. Sinds 2018 heeft ze samen met haar man Eelco een huishoud- en speelgoedwinkel in Losser. Ze begonnen met een speelgoedwinkel en namen later de huishoudwinkel van de ouders van Eelco over, waarna ze beide winkels samenvoegden. “We wilden graag uitbreiden, maar door corona hebben we even moeten wachten, de fysieke winkels werden immers gesloten. Een paar maanden geleden durfden we het aan en zijn we gaan rondkijken in Borne. Dit pand kwam vrij en toen we hier gingen kijken was er meteen een klik: dit is ‘m voor ons. Er is veel ruimte en het is een perfecte plek voor twee winkels onder één dak.”

Op zoek naar Bornse wensen

Aan de voorkant van de winkel komen de huishoudartikelen, aan de achterkant het speelgoed. “We beginnen met een uitgebreid standaardassortiment en in de loop van de tijd zullen we de producten steeds verder afstemmen op de wensen van onze Bornse klanten”, vertelt Baiba. Zowel bij de huishoudartikelen als het speelgoed vind je artikelen in diverse prijsklassen. “Er zijn budgetartikelen en daarnaast vind je hier merkartikelen, met altijd een betaalbare prijs. En natuurlijk geven we persoonlijk advies, we denken graag met je mee. In een dorp kun je klantrelaties opbouwen, we willen echt wat voor je kunnen betekenen.” En wel zo fijn: je kunt al je aankopen bij één kassa afrekenen.

Speciaal voor kinderen

Baiba en Eelco hebben al allerlei plannen, ook voor de jongste inwoners. “Kinderen kunnen een verjaardagsbox samenstellen: dan kiezen ze allerlei cadeautjes uit, van klein tot groot, en leggen die in een krat. Vervolgens kunnen hun vrienden en familie een cadeautje uit die box kopen. Zo weet je zeker dat je een cadeautje geeft waar de jarige echt blij mee is en wat binnen jouw budget valt.” Ook hebben ze al ideeën voor knutselmiddagen of Pokémon-ruildagen in de toekomst.

Openingsacties in maart

Maar dat duurt nog even, eerst de opening. De komende weken wordt de winkel verbouwd en ingericht. “We verwachten dat we de winkel begin maart kunnen openen”, vertelt Eelco. “Uiteraard met mooie openingsaanbiedingen in de eerste week.”