Afbeelding
FRANK OORTWIJN / SPIFO.NL

Apollo 8 dames winnen beker na zege op Zwolle in finale

Sport en vrije tijd

BORNE - De dames van volleybalclub Apollo 8 hebben voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de beker weten te winnen, na een zenuwslopende strijd tegen Zwolle. In een wedstrijd die alle kanten op kon gaan, toonde Apollo 8 zich uiteindelijk de sterkste, met de beker in hun handen als beloning.

Na een gelijkspel van 1-1 in sets, wist Apollo 8 de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een cruciaal moment kwam in de tweede set, toen Berndsen met een prachtige service de tussenstand op 2-1 zette. Ondanks een sterke comeback van Zwolle in de vierde set, toonde Apollo mentale weerbaarheid en behaalde uiteindelijk een overwinning met een eindstand van 24-21 op matchpoint, met een beslissende service van Koebrugge die de winst veiligstelde.

Naderhand reflecteerde speelster Carlijn Koebrugge op de wedstrijd: “Het ging heel gelijk op en uiteindelijk wisten we in de laatste set ons spel vast te houden. Daarom staan wij uiteindelijk met de beker in onze handen,” vertelde ze aan de NOS.

Afzwaaiende trainer Thijs Oosting wilde dolgraag afscheid nemen met een prijs. “Dat wilde ik ontzettend graag en daar hebben we alles aan gedaan en daar ben ik megablij mee.” Vertelde Thijs Oosting naderhand aan de NOS.

De tweede gewonnen bekerfinale had voor Apollo veel meer kleur door de komst van honderden meegereisde supporters. Tijdens de vorige bekerwinst waren er door het Corona-virus immers helemaal geen supporters bij de finale. In Den Bosch waren nu echter vele Apollo fans meegegaan om hun club te steunen.

Een van de meegereisde supporters was de Bornse Erwin Wanders, die samen met andere vaders en hun kinderen de bekerfinale bezocht. “Allebei mijn dochters volleyballen bij Apollo en samen met een groepje vaders hebben we besloten om samen met onze kinderen naar de bekerfinale te gaan.” Vertelt Wanders. “Daarnaast zit mijn nichtje Sophie Meijer ook bij de selectie, wat het geheel nog extra bijzonder maakt.”

De meegereisde supporters vertrokken met bussen en auto’s vanaf de Veste naar Den Bosch. “De sfeer was van beide kanten super. Toen de wedstrijd begon was het echt knallen. Alles was rood en dat was misschien ook wel wat Apollo er uiteindelijk doorheen heeft getrokken.” Vertelt Wanders.

Na de winst werden de speelsters in Borne onthaald door water spuwende brandweerwagens. In de Veste was er vervolgens een groot feest voor de hele vereniging. “Het is hier hartstikke gezellig en het is prachtig om te zien wat een saamhorigheid je nu voelt binnen de vereniging! Het was een prachtige dag!” Besloot Wanders.