Afbeelding

BZSV in laatste minuut onderuit na doelpuntenfestijn

Sport en vrije tijd

BORNE - BZSV de Blauwwitters heeft zaterdag na een turbulente slotfase verloren van EMOS in een doelpuntrijk duel. Het zal zichzelf nadien voor het hoofd hebben geslagen dat het bij rust niet al met 4-0 voor stond.

De Blauwwitters begonnen gedreven aan de wedstrijd. EMOS kreeg geen moment rust en BZSV kwam dan ook binnen vijf minuten op een verdiende voorsprong. Linksbuiten Joris Bouwmeister passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal op fantastische wijze over EMOS-doelman Jeroen Tannemaat in de verre hoek.

BZSV wilde na de 1-0 verder uitlopen en kreeg al snel grote kansen om de score te verdubbelen. Roy Liefers kon alleen op doelman Tannemaat af, maar laatstgenoemde wist ditmaal wel redding te brengen. Ook middenvelder Luc Scheper kwam dichtbij de 2-0. Hij leverde een goed schot over 30 meter. De bal draaide gevaarlijk naar binnen, maar belande op de kruising. Vervolgens kreeg Liefers weer een kans. De bal belande wat fortuinlijk voor zijn voeten, maar het was wederom de doelman die goed redding bracht op zijn schot.

Na twintig minuten spelen ging de Bornse storm wat liggen. Daardoor ging het duel meer gelijk op en werd EMOS in staat gesteld om wat terug te doen. Bij de eerste de beste kans dat het kreeg was het ook meteen raak. Geholpen door de achterhoede van BZSV dat zeer matig uitverdedigde wist EMOS de bal binnen te schieten en op gelijke hoogte te komen. Waar een ruime voorsprong voor BZSV volledig logisch zou zijn geweest werd er nu gerust bij een 1-1 gelijkspel.

Bij aanvang van de tweede helft bleek al snel dat BZSV minder gretig was dan voor rust. Het was niet meer zo scherp in de duels en EMOS werd steeds sterker. Toch kwamen de Blauwwitters op een 2-1 voorsprong. Doelman Tom Markvoort gaf een lange bal die verkeerd werd ingeschat door de Enschedese verdediging. Luc Scheper kon daardoor doorlopen richting doel. Hij zette BZSV weer op voorsprong door de bal behendig over de sluitpost heen te wippen.

Het doelpunt leek BZSV weer wat lucht te geven. Echter was de voorsprong van korte duur. EMOS kreeg een vrijetrap op een gunstige plek net buiten het strafschopgebied. Deze buitenkans werd verzilverd door hard in de hoek van de doelman te schieten. Toch liet BZSV ook na de 2-2 zien over veerkracht te beschikken en wist het voor een derde maal op voorsprong te komen. De 3-2 ontstond op kolderieke wijze. Een voorzet van Nick Gouma werd in eerste instantie door een verdediger van EMOS snoeihard op de eigen lat geschoten. Uit de rebound kopte Joris Bouwmeister de bal op doel, maar ook in tweede instantie ging deze er niet in. De bal werd van de lijn gehaald. In de daaropvolgende scrimmage vlak voor het doel wist Bouwmeister opnieuw zijn hoofd tegen de bal te krijgen. In derde instantie was het wel raak.

Er ontpopte zich een wedstrijd waarin gekke dingen gebeurden. EMOS begon daar ook in te geloven. Een kwartier voor tijd werd het 3-3 door een schot dat door EMOS spits Coster van richting werd veranderd en zo doelman Markvoort kansloos liet. Beide ploegen gingen vervolgens nog vol voor de winst. Die leek naar EMOS te gaan toen het tien minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong kwam. Na de 3-4 ging BZSV vol op de aanval spelen en bracht de niet geheel fitte Joey Snijders als stormram. Dit leek te werken, want in de laatste minuten viel de 4-4. Gouma was als de kippen bij een lage voorzet en zag zijn inzet zachtjes over de doellijn rollen.

BZSV wilde meer, maar kreeg de deksel op de neus toen EMOS in de laatste minuut een vrije trap kreeg. Deze werd in eerste instantie weggewerkt. Echter werd de afvallende bal in de verre hoek geschoten. De 4-5 kwamen de Blauwwitters niet meer te boven. Het eindigde de wedstrijd zelfs met tien man toen Emiel Konink vroegtijdig mocht gaan douchen nadat hij zijn 2e gele kaart ontving.

Over twee weken gaat BZSV de Blauwwitters op bezoek bij de nummer 2 van de competitie SV Almelo. De wedstrijd begint om 15:00 uur.