Afbeelding

InBalans programma

Sport en vrije tijd

BORNE - De gemeente Borne organiseert in samenwerking met Fysiotherapiepraktijk Fleminghof op dinsdag 19 maart a.s. 14.00 uur in het kader van “Zeker op de benen” de valpreventieve beweeginterventie InBalans voor senioren van 65+. In de kantine van RSKV NEO om 14.00 uur. InBalans is een valpreventieprogramma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico. Tijdens In Balans gaan senioren in een groep, en onder begeleiding van een fysiotherapeut aan de slag om de kans op een val zo klein mogelijk te maken. Voorwaarde is dat de senior nog zelfstandig zonder hulpmiddelen zich kan verplaatsen.

Doel
Voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren. InBalans programma bestaat uit een voorlichtingsbijeenkomst en een beweegprogramma. 

Het programma bestaat uit:

  • Voorlichtingsprogramma 1, 5 uur 
  • 3 Cursusbijeenkomsten (1 uur)
  • 10 weken trainingsbijeenkomsten (2 x per week dinsdagmiddag & Vrijdagmiddag 1 uur)

De cursus bijeenkomsten krijgen deelnemers handige tips, informatie over bewegen, evenwicht en hoe men zekerder op de benen kan blijven staan om zo het valrisico te verkleinen. De trainingsbijeenkomsten bestaan uit oefeningen op basis van Taichi en zijn gericht op verbeteren van fitheid, evenwicht en spierkracht. De eigen bjidrage bedraagt € 75, -- p.p. 

Deelnemen
Neem contact op met Fysiotherapiepraktijk Fleminghof telefoonnummer: 074-266 3389