Afbeelding

Aanmelden avondvierdaagse rechtstreeks bij organisatie

Sport en vrije tijd

BORNE – Het is bijna weer tijd voor de avondvierdaagse: vier avonden wandelen door Borne en het mooie buitengebied. Dit jaar is het wandelevenement van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni. Kinderen en volwassenen konden zich tot vorig jaar via de basisscholen aanmelden, maar dat is sinds dit jaar veranderd. Inschrijven kan nu rechtstreeks via de organisatie. 

Tekst en foto: Diana Maatjes

“Alleen in Azelo loopt de aanmelding nog via de school. De scholen in de gemeente Borne zien het niet meer als een schoolactiviteit. Dat is erg jammer, we hopen dat iedereen die wil meelopen zich nog wel zal aanmelden bij ons”, vertelt Ronald Boxem, organisator van de Avondvierdaagse Borne. Ronald organiseert dit wandelevenement sinds 2015 in Borne. “Daarvoor heb ik het zeven jaar voor de basisschool in Hertme geregeld. Vroeger liep ik de Nijmeegse Vierdaagse en ik vind het heel leuk om nu deze avondvierdaagse in Borne te organiseren. Als ik dan op donderdagavond bij de finish sta en al die blije kinderen zie, dat geeft zo’n voldaan gevoel. Daar doe ik het graag voor!”

Kinderen én volwassenen

Vorig jaar deden er circa 1200 kinderen en volwassenen mee. De avondvierdaagse is niet alleen bedoeld voor basisschoolkinderen: iedereen mag meedoen en zich opgeven voor een medaille. “De nummer op de medaille mag je doortellen. Heb je in een andere plaats al vijftien keer gelopen, dan geef je bij de inschrijving aan dat je het getal 16 op je medaille wilt”, licht Ronald toe. “Ook volwassenen kunnen op deze manier een leuke beloning krijgen voor hun deelname.” 

Feestelijke intocht

Wandelaars kunnen één dag of vier dagen meelopen en kiezen daarbij uit een afstand van 5 of 10 kilometer. De wandelaars die de 5 kilometer gaan lopen, starten om 18.30 uur. “De 10-kilometerlopers zijn wat steviger lopers, die starten rond 18.10 uur, waarna beide groepen ongeveer tegelijkertijd bij de eindstreep aankomen.” Op donderdag is er zoals ieder jaar een feestelijke intocht op de Twickelerblokweg, van de Bospoort naar Via Floralia, onder muzikale begeleiding van de Bornse Harmonie. De routes verschijnen binnenkort op de Facebookpagina van Avondvierdaagse Borne. 

Inschrijven

Wil je meedoen aan deze traditionele wandeling? Je kunt je aanmelden via kwbn.tixxy.nl/nl/avond4dborne. De voorinschrijving is mogelijk tot zondagavond 4 juni om 24.00 uur. Tot en met 14 jaar zijn de kosten 6 euro, vanaf 15 jaar kost het 6,50 euro. Wil je één avond meewandelen, dan kost dit 3,75 euro. Alle prijzen zijn inclusief medaille. Ook kun je je vlak voor de start nog aanmelden, tegen een meerprijs van 0,50 euro. Neem voor meer informatie contact op met Ronald Boxem via avond4daagseborne@ziggo.nl of 06-19290234.