Foto van links naar rechts: Murat Kilic, Chelsey van Gulijk en Tyrone Luimes.
Foto van links naar rechts: Murat Kilic, Chelsey van Gulijk en Tyrone Luimes.

Tyrone Luimes uit Borne derde op prestigieus kickboksgala

Sport en vrije tijd

BORNE - Tijdens het internationale prestigieus kickboksgala Youth Fighting League in Almere heeft Tyrone Luimes uit Borne de 3e plaats behaald. Zijn teamgenoot Chelsey van Gulijk van Angelo Gym heeft zelfs de YFL World Champion Belt gewonnen. De derde vechter van Angelo gym Murat Kilic, die voor het publiek de betere vechter was, toch kreeg zijn tegenstander het voordeel van de driekoppige jury.  Ondanks verlies heeft Murat een mooie partij neergezet. 

Chelsey van Gulijk zat in een poule van acht vechters, in de kwartfinale kwam ze tegen een pittige tegenstander maar wist de partij met 3-0 te winnen. In de halve finale overklaste ze haar tegenstander en won ze ook deze partij op punten. In de finale plaatste Chelsey al in de eerste ronde bij haar opponent een zuivere leverstoot waardoor haar tegenstander niet meer in staat was om verder te vechten en Chelsey de finale op een spectaculaire manier op knock out won en de JFL Champion Belt in ontvangst mocht nemen. 

Tyrone Luimes uit Borne was ingedeeld in een poule van 16 vechters. In de achtste finale begon Tyrone rustig en counterde goed en won de partij met 3-0. Ook wist Tyrone de kwartfinale overtuigend van Dirk Teun van Challenger Gym uit Urk met 3-0 te winnen. In de halve finale waar juist alles samen kwam en Tyrone goed anticipeerde op zijn tegenstander, kreeg zijn opponent de winst. Tyrone heeft de 3e plaats behaald op het YFL World Champion toernooi.