Afbeelding

BZSV De Blauwwitters stelt teleur tegen hekkensluiter

Sport en vrije tijd

BORNE - Met een heerlijk zonnetje leek het zaterdagmiddag, vanuit het warme clubhuis, een mooie voetbalmiddag te gaan worden, maar schijn bedriegt. Door een snijdende Oostenwind was het bepaald geen genoegen langs de lijn. Het spelniveau dat De Blauwwitters en SVV ’56 de toeschouwers voorschotelden was ook niet van dien aard dat men er warm van werd.

Beide ploegen begonnen deze competitie zeer matig en hadden dan ook alle belang bij de overwinning. BZSV begon de competitie met vijf nederlagen, maar daarna volgde een prima herstel met twee verdiende zeges. SVV deed het zo mogelijk nog slechter en had na zeven duels nog maar 1 punt verzameld. Dat punt behaalde men echter wel tegen de koploper, ASV ‘57.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor SVV. Men was veel agressiever dan de thuisclub, die de indruk wekte van enige onderschatting. Na een paar minuten waren de gasten uit Sibculo al dichtbij de voorsprong, maar de lat voorkwam een doelpunt. Opvallend in het eerste half uur waren de vele blessuregevallen, waardoor het spel om de haverklap moest worden stilgelegd. In de meeste gevallen was dat te wijten aan ongelukkige botsingen. Zo moest SVV-aanvoerder Glen Stubbe al vroegtijdig hinkend van het veld, niet veel later gevolgd door een teamgenoot. Aan BZSV-kant moest vooral Bas Siccama het ontgelden. Na een stevige botsing met SVV-doelman Nick van Ballegooien leek het einde wedstrijd voor Siccama, maar hij kon uiteindelijk de pijn verbijten en doorspelen.

Voor wat betreft het voetbal waren beide ploegen in de 1e helft redelijk aan elkaar gewaagd. Over en weer ontstonden er kansen. SVV kreeg een paar vrije trappen op gevaarlijke plekken rond het strafschopgebied van BZSV, maar het leverde geen treffer op. BZSV kreeg de grootste kans toen Bas Siccama alleen op de doelman af kon gaan, maar deze redde fraai met zijn voeten. Zo leek de ruststand op 0-0 uit te draaien. Totdat SVV in blessuretijd een strafschop kreeg toegewezen, na een overtreding van BZSV-aanvoerder Joey Snijders binnen de 16-meter. Rick van Dijk benutte de strafschop feilloos en zette de 0-1 ruststand op het bord. 

Na de rust probeerden De Blauwwitters van alles om tot de gelijkmaker te komen, maar aanvallend was het deze middag niet op zijn best. De SVV-verdediging, met de voortreffelijk keepende doelman Nick van Ballegooien, bleef daardoor relatief makkelijk overeind. Door de ruimte die BZSV moest toestaan kregen de gasten ook een paar goede mogelijkheden op het uitbreiden van de voorsprong. Echter beschikte BZSV ook een voortreffelijke keeper, in de persoon van Dennis Hersevoort. Hij bleek een ware sta-in-de-weg. Halverwege de tweede helft was hij echter kansloos toen Rick van Dijk bij de tweede paal een corner wist binnen te tikken en daarmee de stand op 0-2 bracht. 

BZSV zag geen kans om deze achterstand nog in te halen, waarmee deze wedstrijd eindigde in een grote teleurstelling voor de thuisclub. Het contrast met het onderlinge duel van vorig seizoen, dat na veel spektakel eindigde in een 5-3 overwinning voor BZSV, is dan ook groot. Ditmaal was de overwinning voor SVV en dat was, gezien de voortreffelijke inzet, bepaald niet onverdiend.

De wedstrijd stond onder leiding van de pas 20-jarige scheidsrechter Roderick Klaver. Hij floot een uitstekende wedstrijd en kreeg daarvoor terecht de lof van beide ploegen. 

Komende zaterdag speelt BZSV in Westerhaar, tegen Voorwaarts. Voorwaarts degradeerde het afgelopen seizoen uit de 3e klasse en maakt voorlopig nog niet veel indruk in de 4e klasse. Zij bezetten momenteel de 6e plaats. Het duel in Westerhaar begint om 14.30 uur.