Slag om Borne krijgt vervolg in 2022: “Het was écht episch”
Slag om Borne krijgt vervolg in 2022: “Het was écht episch” deweekvanborne.nl

Slag om Borne krijgt vervolg in 2022: “Het was écht episch”

Sport en vrije tijd

BORNE – Jurre Nijhuis, Frank Vennegoor, Ruben Baartman, Laura Reymer en Corine Hofstra organiseerden een geweldig spektakel in het centrum van Borne. De laatstgenoemde is razend enthousiast en ratelt maar door over de Slag om Borne. 

Corine: “Het was écht geweldig, we kunnen wel spreken van een droomscenario. Toen we in juli 2020 begonnen met de ideeën voor de Slag om Borne hadden we dit natuurlijk nooit voor ogen kunnen hebben. Vanaf het eerste moment leefde de Bornse gemeenschap helemaal op. En twee weken na afloop van de Slag om Borne gaat het er nog steeds over. Het was écht episch om te zien!”

In totaal waren er 79 teams en naar schatting zo’n achthonderd tot duizend deelnemers voor de dorpsquiz op zaterdag 18 september. Hoewel er een kleine duizend deelnemers waren, waren er volgens Corine veel meer mensen bij betrokken. “Deelnemers klopten bij hun hele netwerk aan om vragen en opdrachten uit te voeren. Ik hoorde zelfs dat een vriendin van mij uit Noord-Ierland had meegespeeld met De Slag om Borne. Dat is toch geweldig?”

Van elk team moest de aanvoerder het wedstrijdboek met de opdrachten en vragen ophalen bij Kulturhus Borne. Na ontvangst van het boek konden de deelnemers beginnen aan de dorpsquiz. “De deuren van het Kulturhus Borne gingen om klokslag 18.00 uur open, maar al die fanatiekelingen stonden er al veel eerder. We waren nog niet eens klaar met alle voorbereidingen of ze stonden er al”, blikt Corine terug. 

Via de speciaal aangemaakt Kareltje-app kregen de deelnemers extra vragen doorgespeeld, maar ook cryptische omschrijvingen waar ze een joker konden vinden. Corine heeft een grappige anekdote onthouden. “Op een gegeven moment zag ik drie mannen keihard langs de Pastorie fietsen om een opdracht uit te voeren bij de Bornse Harmonie. En nog geen halve minuut later kregen ze zo’n cryptische omschrijving voor een joker, dus toen moesten ze keihard terugfietsen. Het was echt heel erg grappig om te zien hoe fanatiek iedereen van het spel werd. Ik heb er maar een woord voor: geweldig!”

Prijsuitreiking
Alle teams moesten een goed doel doorgeven voorafgaand aan het evenement. Volgens Corine staat de Slag om Borne voor drie belangrijke speerpunten. “Het zorgt voor plezier na een jaar vol tegenslagen, we zijn maatschappelijk betrokken en de mensen komen eindelijk weer in beweging. Het was echt superleuk!”, zegt Corine, bij wie het enthousiasme ervan afspat.

Vorige week dinsdag vond de prijsuitreiking van de Slag om Borne plaats. Nadat alle wedstrijdboeken goed en grondig waren gecontroleerd, mag Foxycreek Brewers zich de winnaar van de Slag om Borne 2021 noemen. Het team speelde voor de Verjaardagsbox Borne als goede doel, wat betekende dat Verjaardagsbox Borne 2.500 euro geschonken kreeg. Corine: “Ze wisten niet dat ze gekozen waren als goede doel en werden ook wel even emotioneel toen ze dat mooie bedrag geschonken kregen.”

De tweede plaats was voor de Alligators, die Stichting Vrienden van ZPC Heidelberg hadden gekozen als goede doel. Zij ontvingen 1.500 euro. De derde plaats, goed voor 1.000 euro, was voor Team Jonkheer Thijs. Zij kozen voor Stichting Drempelloos op Vakantie als goede doel.

Editie 2022
Waar er dit jaar werd gekozen voor een mysterieuze onthulling, zal het volgend jaar anders zijn. “Bij deze editie dacht iedereen: ‘Moet ik hier wel elk feestje voor afzeggen?’ Maar na afloop van deze editie weet ik zeker dat iedereen erbij wil horen. Het was grandioos en we zullen volgend jaar nog groter moeten uitpakken!”, besluit Corine. 

Aanmelden kan via: https://www.slagomborne.nl/aanmelden-2022/.

Slag om Borne krijgt vervolg in 2022: “Het was écht episch”
Slag om Borne krijgt vervolg in 2022: “Het was écht episch”
Slag om Borne krijgt vervolg in 2022: “Het was écht episch”
Slag om Borne krijgt vervolg in 2022: “Het was écht episch”