Afbeelding

Goede doelen krijgen steuntje van Kringloopbedrijf

Zakelijk

BORNE - ‘Hiep, hiep hoera voor de Kringloop!’ riep donderdag een van de genodigden tijdens de Goede doelenavond van de Stichting Kringloopbedrijf Borne (SKB) en spontaan barstte welgemeend instemmend applaus onder de ongeveer honderd aanwezigen uit. Na de corona-beperkingen van de afgelopen jaren, kon stichtingsvoorzitter Bram Donkers voor het eerst weer een grote groep medewerkers, vrijwilligers en genodigden begroeten.

door Peter van der Molen

Dat de vertegenwoordigers van goede doelen acte de presence gaven lag voor de hand, want Kringloop Borne had een kleine € 16000 te verdelen. Dat was minder dan van voor corona, want de daaraan verbonden beperkingen wogen zwaar, ook voor de Kringloop onder meer vanwege gedwongen winkelsluiting. ‘Maar’ zo liet Dronkers weten ‘de laatste drie maanden waren erg positief, zodat wij toch nog wat te verdelen hebben’. Overigens werden tijdens die periode toch nog cheques aan huis bezorgd.

Het ondersteunen van goede doelen in Borne of doelen met een Bornse link is naast het recyclen van goederen en het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een van de doelstellingen van SKB. Al jaren profiteren daar diverse organisaties – groot en klein – van en indirect zelfs iedereen in Borne. Overal in Borne hangen de automatische defibrillators en zou iedereen vroeg of laat wel eens zijn of haar leven aan te danken kunnen hebben. Niet voor niets ging daar met € 4000 dan ook de grootste bijdrage naartoe.

De financiële bijdragen varieerden dit jaar van € 250.= tot € 4000.=. SKB – medewerkers Elly en Marian deelden tijdens een geanimeerde met hapjes en drankjes bekleedde bijeenkomst de cheques uit waarbij met name de ontvangers van de grotere bijdragen gevraagd werden kort een toelichting te geven over het doel dat zij dienen.

In het zonnetje

Donkers maakte van de gelegenheid gebruik om oliebollen – koningin Laura (staat op een aantal locaties in Twente) speciaal in het zonnetje te zetten. De afgelopen jaren leverde zij al tegen een uiterst scherp vriendenprijsje oliebollen voor de medewerkers, maar dit jaar zette zij er een schepje bovenop. Liefst 350 zakken met in elk daarvan tien oliebollen voor een wel hele lage bijdrage. Onder meer de gebruikers van de Voedselbank en de bewoners van Maria Mediatrix en De Zwanenhof zullen hiervan profiteren.

Voor Hospice wordt een speciale aanpak gekozen. Dit keer werd € 1000. = beschikbaar gesteld, maar daarnaast werd de toezegging gedaan dat de komende drie jaar jaarlijks op € 3000.= mag worden gerekend. Het Stimuleringsfonds – waarin SKB samenwerkt met de gemeente – mocht een cheque van € 2500.= in ontvangst nemen.

Het nastreven van haar sociale doelstelling blijft niet beperkt tot het financieel steunen van een aantal goede doelen. Zo werden ook ruimtes in het voormalige AZC met meubels ingericht na de komst van Oekraïense vluchtelingen en werd goed draagbare kleding voor hulp aan Roemenië beschikbaar gesteld.

Het bestuur van SKB wil met de steun aan goede doelen haar dank betuigen aan de Bornse bevolking die overtollige goederen gratis naar het kringloopbedrijf brengt. Het totaalbedrag was door de beperking vorig jaar fors lager dan normaal ‘maar gelukkig is het totaal bedrag dit jaar alweer het dubbele van het vorige jaar en de hoop bestaat dat die lijn kan worden doorgetrokken.’

17 goede doelen

Uit handen van afzwaaiend bestuurslid Marjan Boxem ontvingen maar liefst 17 goede doelen deze avond een cheque. De goede doelen die dit jaar zijn ondersteund door Stichting Kringloopbedrijf Borne zijn:

Stichting Hulp aan Sri Lanka

Noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers ( Zr. Josephine)

Stichting Bangalore (India)

Dierenpark Vogelbuurt

Stichting Shoma (Tanzania)

Get it Free (computers voor minima)

Kerstherberg (bijdrage pakketten)

Verbonden in Licht

Foodshare

De Broodbank

IJsbaan centrum Borne

St. Borns Carnaval

Vrienden van het Dijkhuis, onderhoud buggy

De Buurtbus en lijn vanaf De Zwanenhof / Media Matrix

Hospice Borne

Stimuleringsfonds

AED’s in Borne

Tenslotte 

Op zaterdag 24 december is de winkel tot 13.00 uur geopend. Ook op oudejaarsdag is de winkel dicht vanaf 13.00 uur, maar maandag 2 januari 2022 staan de medewerkers om half 10 uur graag weer graag voor u klaar.

Afbeelding
Afbeelding