Afbeelding

Nieuw hoofdveld BZSV de Blauwwitters feestelijk geopend

Sport en vrije tijd

BORNE - Dat maart zijn staart roert is gebleken. De geplande opening van het nieuwe hoofdveld en de wedstrijden moesten vorige week worden uitgesteld vanwege de sneeuw. Precies één week later kon de opening alsnog worden gevierd, in een mooi decor van zacht en zonnig lenteweer. 

Onder alle belangstellenden waren naast leden, ereleden en erevoorzitter ook afgevaardigden van de gemeente Borne en NEO aanwezig. “Het is mede dankzij de goede samenwerking met hen dat dit project nu al heeft kunnen plaatsvinden” sprak voorzitter Jacco Kwast zijn waardering uit, voorafgaande aan de opening.

Afgelopen najaar kwam het verzoek van de gemeente Borne om de vervanging van het hoofdveld deze winter al uit te voeren. Terwijl dat aanvankelijk gepland stond voor komende zomer. Vanwege de alsmaar oplopende bouw- en materiaalkosten bleek het voor de gemeente financieel gezien zeer interessant om het project een half jaar naar voren te halen. De Blauwwitters toonden zich welwillend, ondanks het lopende voetbalseizoen. Wel vroeg het project daardoor om goede afspraken en een strakke planning. Ook de medewerking van buurman NEO was hierin essentieel. Want niet alleen kon NEO een aantal weken niet trainen op het veld van de Blauwwitters, tevens moesten zij ermee instemmen om gedurende het project een eigen veld te delen met de Blauwwitters. Ondanks dat de voetbalschoen aan alle kanten wat knelde gingen de neuzen toch dezelfde kant op. Zodoende is er tijdens de winterstop en bij aanvang van de tweede seizoenshelft keihard gewerkt om het nieuwe hoofdveld zo snel mogelijk te vervangen. Het resultaat mag er zijn. Er ligt een prachtig kunstgrasveld, zo strak als een biljartlaken, dat voldoet aan alle hedendaagse kwaliteitseisen.

De eer om het nieuwe hoofdveld te openen viel ten deel aan At van Schooten (94) en zijn achterkleinzoon Owen Hofte (4). Dhr. van Schooten is het oudste lid van de Blauwwitters en mag bestempeld worden als een clubicoon. Zijn achterkleinzoon speelt alweer een jaar bij de kabouters en was verkozen tot ‘pupil van de week’. Na de toespraak van voorzitter Jacco Kwast mocht Dhr. van Schooten onder luid applaus het lint doorknippen. Waarna Owen met het 1e elftal mee het veld op mocht, om (symbolisch) de aftrap te verrichten en het eerste doelpunt te scoren. Daarmee is het nieuwe hoofdveld een week verlaat, maar toch een half jaar vervroegd, officieel in gebruik genomen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding