Sanne de Vries.
Sanne de Vries.

Succes voor Sanne de Vries en Olaf de Jonge tijdens Skills The Finals

Algemeen

BORNE - Studenten van ROC van Twente hebben indruk gemaakt tijdens Skills The Finals met een indrukwekkende verzameling medailles. Ook was er succes voor twee inwoners van Borne. Sanne de Vries uit Borne behaalde goud in de categorie Maatschappelijke zorg PBSD en zilver was er voor Olaf de Jonge uit Borne in de categorie Autotechnicus.

Gedurende het Nationaal Kampioenschap voor het mbo, dat van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 maart plaatsvond, veroverden studenten van ROC van Twente maar liefst 9 gouden, 3 zilveren en 7 bronzen medailles. Tijdens dit grootse beroepenevenement in de Brabanthallen in Den Bosch, met een wedstrijdoppervlakte van ruim 36.000 m2, kwamen vakmanschap en vakvrouwschap volledig tot hun recht.  

Een totaal van 42 studenten van ROC van Twente had zich gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen: 30 streden in Den Bosch en 12 studenten deden al eerder mee aan een NK op een andere locatie. Het is wederom bijzonder dat zoveel studenten bij de beste 8 van Nederland zijn geëindigd. In totaal doen 52 mbo-scholen mee aan 59 beroepenwedstrijden. 

“Gewoonweg fantastisch! Ik ben enorm trots op het vakmanschap van onze Twentse studenten. Ook ben ik trots op de inzet van al onze docenten en instructeurs en de praktijkbegeleiders, die hen hebben gesteund en begeleid om uit te blinken in hun vakgebied. Door de kwalificaties komen is al een prestatie en dan ook nog een medaille winnen is natuurlijk helemaal geweldig. Twente mag trots zijn op deze kanjers!” aldus Trudy Vos, bestuursvoorzitter van ROC van Twente.

Over WorldSkills Netherlands

Skills The Finals, georganiseerd door WorldSkills Netherlands, biedt sinds 2002 een platform voor vakwedstrijden in het vmbo (Skills Talents) en mbo (Skills Heroes). WorldSkills Netherlands werkt nauw samen met vele partners en wordt ondersteund door het Ministerie van OC&W en een groot aantal bedrijven en sponsoren. Elk jaar wordt Skills The Finals, het NK voor beroepen als landelijk sluitstuk van de vakwedstrijdencyclus voor Skills Talents en Skills Heroes georganiseerd.

Olaf de Jonge.