Afbeelding

Feestweek R.K. Basisschool St. Aegidius

Algemeen

HERTME - Deze week viert R.K. Basisschool St. Aegidius in Hertme het 100-jarige bestaan met een feestweek. Afgelopen maandag werd de feestweek in de voortuin geopend en daarna ging de hele school die dag op schoolreisje.

Dinsdag 6 juni: Dag van toen. De dag stond in het teken van vroeger. Kinderen mochten verkleed naar school bijvoorbeeld: kleding Ot en Sien, klompen, petje, oude klederdracht of iets dergelijks. In de ochtend kregen de kinderen les zoals dat vroeger ging. Daarnaast kwamen er oud-leerkrachten vertellen over het onderwijs van vroeger op de St. Aegidiusschool. Aan het eind van de ochtend werd er uit iedere klas een setje (jongen en meisje) als mooist verklede kinderen gekozen. ’s Middags speelden de kinderen oud-Hollandse spelletjes.

Woensdag 7 juni: Creatieve dag. Men maakte een foto met alle kinderen van school. Daarna gingen de kinderen in hun eigen klas versieringen maken, zodat de school er feestelijk uit ging zien. Ze maakten ook een mooie herinnering aan deze feestweek. In de middag mochten de kinderen zelf kiezen naar welke creatieve activiteit ze gingen.

Donderdag 8 juni: Dag van nu. De dag staat in het teken van nu. Er wordt gewoon lesgegeven zoals altijd. “We willen de oudere generatie laten zien hoe het onderwijs van nu eruitziet.” Tussen 9.00 uur en 11.00 uur mogen opa’s en oma’s van de kinderen komen kijken in de klassen. Er is vrije inloop. De opa’s en oma’s mogen een kijkje nemen in alle klassen. Zij mogen ook mee naar buiten tijdens de pauze. Er staat koffie/thee met wat lekkers voor hen klaar. Wanneer opa’s en oma’s niet kunnen komen, mogen kinderen andere familieleden/kennissen uitnodigen.

Vrijdag 9 juni: Spelletjes- en speurtochtdag. “We beginnen de dag met het hijsen van de zelfgemaakte vlag (zie woensdag). Daarna gaan de kinderen gezelschapsspelletjes spelen. Dit mag in de eigen klas maar ook met kinderen uit andere klassen als ze dat willen. De kinderen mogen hiervoor gezelschapsspelletjes van thuis meenemen naar school. Rond half 11 beginnen we met een speurtocht in en om het dorp. Tijdens de speurtocht staan er verschillende opdrachten klaar. We eindigen met z’n allen op het trapveld met een gezamenlijke lunch (kinderen hoeven zelf geen lunch mee te nemen). Hiermee sluiten wij de feestweek af voor de kinderen.”

Op zaterdag 10 juni is er ‘s middags tussen 16.00 uur en 17.30 uur een receptie voor genodigden en ‘s avonds vanaf 20.00 uur een reünie voor oud-leerlingen en (oud)leerkrachten.

Op zondag 11 juni kunnen alle belangstellenden tussen 11.00 uur en 15.00 uur de tentoonstelling met foto’s en oud lesmateriaal in de school komen bekijken.