De slag om Borne was opnieuw een groot succes!
De slag om Borne was opnieuw een groot succes! deweekvanborne.nl

De slag om Borne was opnieuw een groot succes!

Algemeen

BORNE - Afgelopen zaterdag 17 september, om precies 18.00 uur startte de tweede editie van De slag om Borne met het thema ‘Verwacht het onverwachte’! De 117 teams met in totaal circa 1500 (!) deelnemers uit Borne streden zaterdagavond op diverse locaties in het dorp voor de eeuwige roem en eer én voor hun eigen gekozen Bornse goede doel of stichting. Vóór 23.00 uur moest het wedstrijdboek met alle andere te verzamelen attributen worden ingeleverd bij het Kulturhus. Het werd opnieuw een groot succes!

\n

 

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

De aftrap

De teamcaptains van alle 117 deelnemende teams stonden net vóór 18.00 uur te trappelen voor de deur van de grote Theaterzaal in het Kulturhus om naar binnen te mogen. Daar zou de aftrap plaatsvinden van deze tweede editie van De slag om Borne door ridder Kareltje (mooi gespeeld door Ruben Baartman). Na de ontvangst door Kareltje maakte hij bekend dat een klein deel van de 117 teams, die een zogenaamde vrijtelling hadden verkregen, meteen naar de hal konden gaan om de tas met het wedstrijdboek op te halen. De andere teamcaptains moesten eerst een schuifpuzzeltje oplossen voordat ze de tas konden ophalen. Onder de tijdsdruk steeg de spanning tot grote hoogte mede door opzwepende muziek en ‘aanmoedigingen’ door Kareltje. Allerlei juichkreten gingen door de zaal als iemand weer het puzzeltje goed had.

Buiten stonden vele medestrijders uit de teams hun captain op te wachten. Daarna werden de opdrachten uit het wedstrijdboek grotendeels snel verdeeld en ging een ieder fietsend op pad.

Vele locaties in Borne waren het strijdtoneel

Deze editie van De slag om Borne, een combinatie van een pubquiz, escaperoom, vossenjacht, expeditie Robinson, wie is de mol en nog veel meer, bevatte het dikke wedstrijdboek maar liefst 107 allerlei (gekke) soorten vragen en 12 uiteenlopende opdrachten!

De opdrachten werden verdeeld binnen de teams. De opdrachten liepen uiteen van ondermeer het zoeken naar het klein badeendje met je teamnummer tussen de circa 500 badeendjes in het zwembad ‘t Woolderik, touwtrekken in het buurtpark van de Bornsche Maten, muziekquiz door de bekende popquizmaster Herman Lansink Rotgerink in de Oude Kerk, zelf sushi’s maken tot aan een Kareltjes Crazy Bingoshow. Er was veel gedrevenheid, enthousiasme, plezier en hilariteit te bespeuren in de teams bij het uitvoeren van de opdrachten.

Onder hoge tijdsdruk werden de wedstrijdboeken met allerlei verzamelde attributen vóór 23.00 uur ingeleverd bij de organisatie in het Kulturhus. De organisatie was zeer enthousiast, blij en zeer tevreden over deze prachtige editie van De slag om Borne! Deze werd mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van vele sponsoren.

Bekend maken winnaars

Zaterdagavond 24 september wordt door de organisatie de winnaars bekend gemaakt. De organisatie bestaande uit de vrijwilligers Jurre Nijhuis, Maroesja Swart-Nijhuis, Corine Hofstra, Frank Vennegoor en Ruben Baartman heeft tijd nodig om de wedstrijdboeken door te nemen en de behaalde punten per team te bepalen. Het winnende team krijgt de ‘wisselknuppel’ en een redelijk fors geldbedrag voor hun eigen gekozen Bornse goede doel of stichting. De teams op plek nummer twee en drie ontvangen ook een geldbedrag voor hun gekozen goede doelen. De prijsuitreiking vindt plaats in het Kulturhus, tijdens een speciale Muziekcafé avond op 24 september genaamd ‘Bok, Rock &Stok’. De winnaars worden persoonlijk uitgenodigd voor deze avond. Tevens wordt het nieuwe biertje van Karelsk, een bokbiertje, gepresenteerd! De muziek wordt verzorgd door de Rockband Backroad, afkomstig uit Twente. De entree is gratis, alleen je moet wel vooraf een ticket bestellen. Kijk ook op website: www.kulturhusborne.nl .

Nominatie voor de Kern Creativity Award voor het idee De slag om Borne!

Naast de vier grote steden Rotterdam, Deventer, Assen en Woerden is ook Borne genomineerd met De slag om Borne! De award wordt uitgereikt aan het meest creatieve en inspirerende voorbeeld waarmee een kern bij bezoekers, bewoners, consumenten en ondernemers blijvend onder de aandacht is gebracht. De nominatie is al een zeer mooie opsteker voor de organisatie in Borne. De winnaar van deze landelijke award wordt donderdag 22 september bekendgemaakt.

Meer informatie over De slag om Borne 2022 op website: www.slagomborne.nl

De slag om Borne was opnieuw een groot succes!
De slag om Borne was opnieuw een groot succes!
De slag om Borne was opnieuw een groot succes!
De slag om Borne was opnieuw een groot succes!
De slag om Borne was opnieuw een groot succes!
De slag om Borne was opnieuw een groot succes!