Afbeelding

Morselt Mode: 165 jaar Twentse nuchterheid en vakmanschap

Zakelijk

REGIO - Al 165 jaar lang heeft kledingzaak Morselt, geworteld in de Twentse klei, een erfgoed van vakmanschap en toewijding opgebouwd in Borne en Oldenzaal. Van een bescheiden steenfabriek tot een toonaangevende kledingzaak, blijft het familiebedrijf trouw aan zijn diepgewortelde waarden.

“We beginnen elke generatie met het idee: we moeten het bedrijf gezond overdragen aan de volgende generatie,” benadrukt de huidige eigenaar, Henk Morselt. “Dat is een hele andere benadering dan hopen het bedrijf ooit te verkopen.” Het zorgt er voor dat Morselt Mode al jaren een toonaangevende kledingwinkel is in de hele regio. Waar de afgelopen jaren veel grote modewinkels in de steden zijn omgevallen heeft Morselt Mode zich alleen maar meer weten te vestigen in Borne en Oldenzaal.

De geschiedenis van Morselt dateert terug tot 1852, toen de gebroeders Morselt in Borne de fundamenten legden van een steenfabriek gecombineerd met een kruideniers- en manufacturenwinkel. In 1960 ging de manufacturenwinkel over naar alleen herenmode, en kwam de vestiging in Oldenzaal in 1967 erbij.

De komst van de jeans in de jaren 70 zorgden voor een kentering in de modewereld. Morselt Oldenzaal was de eerste in de regio die daar goed op inspeelde en door het grote succes werd er ook uitgebreid naar Borne met de zaak Pilo. Met de komst van een damesafdeling en de samenvoeging van de damesafdeling met die van de herenafdeling aan de Grotestraat in Borne stond er plots een prachtige kledingwinkel.

“Twentse nuchterheid is de kern van ons bedrijf,” onderstreept Morselt. “We koesteren onze traditionele waarden, letten op de kleintjes, maar investeren continu om de volgende generatie een gezond en modern bedrijf over te dragen.”

De Covid-19 pandemie testte Morselt, maar versterkte ook de verankerde positie van het bedrijf in de lokale gemeenschap. “Onze klantgerichte aanpak en focus op kwaliteit hebben ons door zware tijden geloodst. Toen we weer open konden merkten we meteen dat we een grote en stabiele groep vaste klanten hebben.”

Naast vakmanschap benadrukt Morselt het belang van het personeel. “We investeren in ons team om vakmensen te creëren die elke klant een unieke en persoonlijke ervaring bieden,” vertelt hij. “Elke klant is anders, wij zijn één van de laatste overgebleven bedrijven waar service en klantvriendelijkheid voorop staan. Ons personeel staat garant voor die persoonlijke benadering die veel mensen nog heel erg waarderen.”

Morselt Mode is een bloeiend familiebedrijf waar met toewijding het hele Morselt-gezin, met inzet van Jolijn, Bram, Marja en Henk, bijdraagt aan het behoud van het onderscheidende karakter en de kwaliteit van Morselt Mode.

Ook duurzaamheid is een thema dat speelt bij Morselt. “De modewereld is natuurlijk niet de schoonste industrie, daarom zijn we al ruim 8 jaar bezig met fair-trade kleding om een zo groen mogelijke voetafdruk achter te laten op de aarde.”

Met trots kijkt Morselt terug: “Na 39 jaar ben ik er trots op dat we er nog steeds zijn en dat we een solide bedrijf hebben opgebouwd. Wat hier en in Oldenzaal staat, dat is niet niks! Er staat ons nog een mooie toekomst te verwachten.”

Die toekomst is de eerstvolgende uitdaging die voor de deur staat. “Dan maakt de zesde generatie zijn intrede en krijgen zij de ruimte om met hun kennis een nieuwe waardevolle toevoeging te doen aan ons familiebedrijf.”

Het erfgoed van Morselt, gedreven door Twentse nuchterheid, passie voor kwaliteit en respect voor vakmanschap, blijft een bron van inspiratie voor Borne, Oldenzaal en ver daarbuiten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding