man met bril is eigenaar Lereau Hulsink
man met bril is eigenaar Lereau Hulsink

Hertme’s Ambacht van Lereau Hulsink wint Terras Top 100 Publieksprijs met unieke gastervaring

Zakelijk

“Voor de beste terrassen moet je in Twente zijn,” zo werd vorige week enthousiast verkondigd tijdens de Misset Horeca Terras Top 100-uitverkiezing. Hoewel Pelle’s uit Deurningen de titel ‘Beste Terras van Nederland’ veroverde, ging de publieksprijs naar ons eigen Hertme’s Ambacht.

BORNE - Bij mijn aankomst op het terras van Hertme’s Ambacht op een vrijdagmiddag valt meteen één ding op: de zorgvuldig gekozen inrichting en weelderige groene omgeving stralen een ongelooflijk ontspannen sfeer uit. Op de achtergrond speelt lounge muziek, en op de tafels staan glaasjes water met fruit en ijs. Het personeel begroet me hartelijk. “Een journalist, wat leuk dat je er bent!” Eigenaar Lereau Hulsink verwelkomt me met dezelfde warmte. “Welkom! Neem plaats, wil je een kopje koffie?”

Na de felicitaties, die breed glimlachend worden ontvangen, ben ik benieuwd hoe Hermte’s Ambacht, die dit jaar voor de eerste keer mee deed aan de uitverkiezing, direct een prijs heeft kunnen winnen. Volgens Hulsink is het antwoord eenvoudig: “Onze persoonlijke aandacht voor de gasten is een van onze grootste troeven. Of je nu op de fiets of in een Ferrari komt, iedereen wordt hartelijk begroet en aan het einde ook weer uitgezwaaid. We bouwen echt een band op met onze gasten.”

Naast de gastvrijheid heeft Hertme’s Ambacht nog iets bijzonders te bieden: het restaurant heeft geen menukaart en creëert in plaats daarvan een unieke ervaring voor de gasten. “We gaan aan tafel zitten en stellen drie vragen aan de gasten: Wat vindt u lekker? Wat lust u absoluut niet? En hoeveel gangen wilt u?” aldus Hulsink. “Op basis van deze antwoorden stellen we een verrassingsmenu samen.” De reacties zijn lovend, volgens Hulsink. “Een gast zei eens: Als dit op de kaart had gestaan, had ik het nooit besteld, maar kearl wat is dit lekker!”

Naast de persoonlijke aandacht wordt er ook veel zorg besteed aan wat er op tafel komt. Elk (fris)drankje wordt prachtig opgemaakt met zijn eigen ijs en fruit, en wie een borrelplank bestelt, krijgt binnen no-time een tafel vol heerlijke hapjes.

Hulsink benadrukt dat hij deze prijs vooral te danken heeft aan zijn geweldige personeel. “Het is echt een teamprestatie!” Hij bedankt alle mensen die gestemd hebben op Hertme’s Ambacht met warme woorden: “Dankjewel lieve gasten, ik hoop dat jullie de weg blijven vinden naar ons restaurant. Want we blijven ondanks het winnen van de prijs gewoon hetzelfde doen.”

Ambitie ontbreekt zeker niet bij de breed lachende eigenaar. “Volgend jaar willen we niet alleen de publieksprijs, maar ook de hoofdprijs winnen!”

Elk glaasje water wordt opgemaakt als een mocktail met bijpassend ijs en fruit
Twee gasten met hond: Vaste gasten Erik de Reuver (links) en Leon Berkenbosch (rechts) genieten van een wijntje en de borrelplank.
Afbeelding
Afbeelding