Afbeelding

Lonneke uit Borne is haar eigen praktijk PodoTwente aan Europastraat gestart

Zakelijk

Maandag 2 oktober, is Lonneke Oosting haar podotherapiepraktijk gestart. De Bornse is heel blij met goede start. ,,Nu is het moment aangebroken om zelfstandig, kleinschalig en patiëntgericht verder te gaan en het is heel fijn dat de agenda zich al goed vult en mensen mij goed weten te vinden”, vertelt ze.

In het voormalige Lemerij-pand, zetelt een gloednieuwe praktijk voor podotherapie: PodoTwente. Oosting staat te popelen om patiënten van alle voorkomende voetklachten af te helpen. Bij PodoTwente kunnen Bornenaren terecht met klachten aan de voeten, tenen, maar ook klachten die voortvloeien vanuit problemen met de voeten. Denk hierbij aan knie of rugklachten.

,,Mijn doel is dat ik mensen zo lang mogelijk wil laten bewegen”, vertelt ze. Iedereen is hier welkom. ,,Ik behandel mensen met concrete klachten. Ook vanuit preventief oogpunt help ik mensen. Voor alle voetproblemen kan je bij haar terecht.

Aan kennis en kunde geen gebrek. 

Oosting kan bogen op 16 jaar ervaring als podotherapeute. Lang werkte ze in loondienst. In die periode rondde Oosting ook de opleiding tot kinderpodotherapeut succesvol af. Daarmee behoort ze tot de eerste lichting kinderpodotherapeuten van Nederland. ,,Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van huid- en nagelproblematiek.

Juiste mix van behandeling cruciaal

De laatste jaren specialiseerde Oosting zich in de manuele therapie van de voet en in voetentraining. ,,Voetentraining is bij zowel voorkomen als behandelen van voetklachten essentieel.”

Oosting is ervan overtuigd dat de juiste mix van behandelingen en oefeningen cruciaal is voor het behalen van het beste resultaat. ,,Ik heb aandacht voor de patiënt en kijk verder dan alleen de voet. Bij een eerste onderzoek neem ik uitgebreid de tijd om te kijken naar het bewegen van de voet en de houding van het lichaam. Elke mogelijke aanpassing van de voet heeft invloed op de rest van het lichaam. Daarom is het uitvoeren van een volledig onderzoek heel belangrijk.”

Mogelijk vergoeding via verzekering 

Vergoeding voor podotherapie gaat vanuit de aanvullende verzekering en is afhankelijk van de zorgverzekering en het pakket of een patiënt een gedeeltelijke of volledige vergoeding ontvangt. Mensen met een verhoogd risico op wonden aan de voeten kunnen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing van huisarts of specialist noodzakelijk.

PodoTwente is te bereiken via www.podotwente.nl

Het adres van de praktijk is Europastraat 50a1.

Afbeelding