Afbeelding

Expert L.E.C. bestaat 50 jaar:feestweek met tientallen acties

Zakelijk

HENGELO – De elektronicaspeciaalzaak Expert L.E.C. in Hengelo bestaat 50 jaar en dat is reden voor ruim een week lang feest. “We trakteren onze klanten op tientallen mooie acties, zodat we er samen een feestje van kunnen maken”, vertelt Ruben Leuveld. Samen met zijn broer Ivo is hij eigenaar van de elektronicawinkel, die tot 2019 ook vijftien jaar lang het Bornse centrum sierde. 

Tekst en foto’s: Diana Maatjes

Vijftig jaar geleden begon Henk Leuveld zijn elektronicawinkel: L.E.C. (Leuveld Electro Centrum), in Hengelo. Ruben en Ivo namen de winkel in 2011 over. Zus Judith ondersteunt in de administratie en back-office. “Het is een familiebedrijf en dat maakt ons bedrijf zo mooi om in te werken”, vindt Ruben. “Onze vader heeft de fundering gelegd voor ons bedrijf. Doordat hij de service richting klanten zo belangrijk vond, heeft hij het opgebouwd, waardoor wij het verder kunnen uitbouwen.” Sinds 1 juni 2020 zijn ze aangesloten bij Expert. “We wilden voor onze klanten overstappen naar deze fantastische formule en dat is voor ons een hele goede keuze geweest. We hebben ons zo kunnen versterken op alle manieren, zoals zichtbaarheid, de uitstraling van de winkel, we zijn prijsconcurrerend en hebben een webshop waardoor we nu alle klanten kunnen bedienen en onze service nog beter kunnen aanbieden. We zijn nu compleet.”

Persoonlijk advies

Eén van de belangrijkste pijlers van Expert L.E.C. is het persoonlijke advies en de uitgebreide service die ze bieden. “Je kunt bij ons alles kopen op elektronicagebied: alles met een stekker bieden wij aan”, vat Ruben de collectie van de winkel samen. Denk daarbij onder andere aan witgoed, telefoons en tablets, audio, televisies, keuken- en huishoudapparatuur. “Daarbij vinden we het belangrijk dat klanten een product kopen dat ze ook echt gaan gebruiken, naar volle tevredenheid. De klant komt bij ons binnen en is op zoek naar een bepaald product, wij gaan dan doorvragen: ‘Wat zoek je precies? Waar wil je het voor gebruiken? Hoe vaak ga je het gebruiken?’ Het kan dan zijn dat we een product adviseren dat iets duurder is dan ze bedacht hadden, omdat die beter op hun wensen aansluit. Dan kan de klant afwegen of ze voor de geadviseerde of voor de goedkopere versie gaan, maar dan weten ze wel van tevoren wat ze van het product kunnen verwachten. Dat vinden wij heel belangrijk: de juiste verwachtingen creëren bij de klant. En net zo goed adviseren we een goedkoper product dan de klant eerst bedacht had, als dat al aan zijn of haar wensen voldoet.”

Uitgebreide service

Heb je het product gekocht, dan kunnen de medewerkers het bij jou thuis afleveren en eventueel installeren, zodat het gebruiksklaar is. Het kan altijd gebeuren dat het product na verloop van tijd minder goed werkt of kapot gaat. Dan wil je niets liever dan dat er snel een monteur kan komen die een oplossing voor je heeft. Daar heeft Expert L.E.C. binnen een eigen technische dienst voor reparatie van defecte elektronica-apparaten voor. Ook hebben ze eigen gecertificeerde storingsmonteurs die aan huis komen repareren van groot huishoudelijke apparatuur, zoals wasmachine, wasdroger, koel-/vriesapparaat en vaatwasser. “Dat is altijd de rode draad geweest in ons bedrijf, de kracht die mijn vader voor ogen had: van verkopen tot repareren en vervangen, we willen de volledige service aanbieden”, legt Ruben uit. “Waar je bij veel andere bedrijven en fabrieksservices voorrijkosten moet betalen, vragen wij die niet. Ook niet als de garantietermijn al verlopen is. Die service bieden we graag aan, zodat we de klanten een goede ervaring kunnen geven.” Ook als blijkt dat de fabrikant een oplossing moet bieden, gaat Expert L.E.C. aan de slag. “Ook daarin ontzorgen we onze klanten volledig, wij gaan met de fabrikant in gesprek om tot een oplossing te komen. Het is de kracht van ons bedrijf dat we snel kunnen schakelen en dat we zowel binnen als buiten vakkundige medewerkers hebben die snel een probleem kunnen oplossen. We zijn bovendien prijsconcurrerend met alle grote partijen om ons heen. Onze scherpe prijs én onze uitgebreide service maken het plaatje compleet voor onze klanten.”

Advies thuis of op de zaak

Voor sommige artikelen is advies thuis of op de zaak erg belangrijk óf een fijne extra. “Wij bieden een inmeetservice om de situatie ter plekke te bekijken en er zeker van te zijn dat een product geplaatst kan worden, zoals bij keukeninbouwapparatuur. Ook kunnen we advies geven over welke televisie voor jouw kamer de beste ervaring geeft, hoe hoog die kan komen te hangen, et cetera. En bij een nieuwbouwhuis kunnen we meedenken over waar de leidingen het beste in de muur kunnen komen, zodat alle apparaten vervolgens zonder zichtbare draden kunnen worden aangesloten.”

Online en offline

Bij Expert L.E.C. kun je terecht in de stenen ‘offline’ winkel, maar ook bij de online winkel. Hier vind je het uitgebreide assortiment en kun je op je gemak rondkijken welk product je wilt aanschaffen. “Wil je dan toch nog advies in de winkel, dan ben je uiteraard van harte welkom”, vertelt Ruben. “En goed om te weten: onze service geldt natuurlijk ook voor alle online aangeschafte artikelen.”

Actieweek

De actieweek is van zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 1 juli, met een koopzondag op 25 juni. De acties van deze feestweek zijn alleen in de winkel te bestellen. Binnenkort wordt een 12 pagina’s tellende krant huis-aan-huis verspreid waar alle acties in staan. De winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30 tot 18.00 uur, op zaterdag van 9.30 tot 17.00 en op koopzondag 25 juni van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.expert.nl/winkels/hengelo-ov.

Afbeelding
Afbeelding