Noortje, Niels, Mart, Bjorn, Matthijs en Thom.
Noortje, Niels, Mart, Bjorn, Matthijs en Thom.

Slijterij & Wijnkoperij De Barrique bestaat 25 jaar!

Zakelijk

BORNE - Slijterij & Wijnkoperij De Barrique in Borne bestond op 1 april 2023 precies 25 jaar. In 1998 begon eigenaar Thom Hilderink helemaal vanaf nul toen hij zijn baan opzegde en met De Barrique begon. De winkel [De Barrique] werd overigens vernoemd naar een standaard wijnvat van 225 liter uit de Bordeaux. Na 22 jaar Azelosestraat, waar het door de jaren heen te krap en te klein werd, verhuisde De Barrique 3 jaar geleden naar het huidige pand [een voormalige supermarkt] aan De Dorsmolen 1-6. Hier hebben Thom Hilderink en zijn aanstaande vrouw Noortje van der Kolk inmiddels een prachtige Slijterij & Wijnkoperij opgebouwd, waar een team van zes mensen werkzaam is.

Een ware belevenis aan dranken

Dat De Barrique van vele markten thuis is lezen we op de zeer informatieve en overzichtelijke website en bij binnenkomst blijkt daar geen woord van gelogen. “Treed binnen in deze riante Slijterij & Wijnkoperij en gun uzelf even een momentje om van alle indrukken te genieten. Ontdek drie verschillende werelden: 1. Een ‘Schotse Pub’ met honderden whisky’s en een ruime keuze onafhankelijke bottelingen. Neem plaats aan de bar en maak gebruik van de service om whisky’s te proeven. 2. In de mediterrane wijnwereld pronken heerlijke wijnen. Wijnen uit de klassieke wijnwereld en de nieuwe wereld in elke prijsklasse. De meest bijzondere wijnen liggen in een speciale klimaatkamer in de winkel. 3. Twentse gezelligheid vind je op de bierafdeling met speciaalbier van lokale brouwerijen en wereldwijde brouwerijen, een ruime keuze aan kratten bier en Duitse Weizen.” Maar dat is nog niet alles wat De Barrique te bieden heeft. Ook voor likeuren, verschillende Gin’s en andere gedistilleerde dranken helpt men u graag. Daarnaast verzorgt men graag een feestje bij u thuis met de party service. Ook hierover meer op de website, of vraag naar de uitgebreide mogelijkheden.

Top 5 van Nederland

Inmiddels mag De Barrique zich rekenen tot de top 5 van Nederland voor wat betreft de uitstraling en het assortiment. Thom Hilderink zegt hierover: “Ik investeer niet alleen in de producten die we aanbieden, maar ook in de specialisten die in De Barrique werken. Via opleidingen vergroten we onze kennis om de klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Wij zien dat echt als een meerwaarde!” 

Borne is fantastisch

En Thom Hilderink gaat verder: “Borne is echt fantastisch! Alles is hier en toch is het nog dorps. Onze klanten komen overigens niet alleen uit Borne. Integendeel, we hebben echt een regionale functie met klandizie uit heel Twente en zelf daarbuiten. Ik probeer overigens altijd een band op te bouwen met een klant. Zo probeer ik van mensen te onthouden waar hun interesses liggen, zodat ik ze nog beter van de juiste informatie en producten kan voorzien. En wat ook heel mooi is; onze klanten zijn altijd goed gehumeurd omdat ze vaak iets leuks gaan doen. Daarnaast bezoekt men De Barrique ook vaak voor de beleving.” 

Feestje

Slijterij & Wijnkoperij De Barrique in Borne bestond, zoals gezegd, op 1 april 2023 precies 25 jaar. Om dat te vieren waren er proeverijen in de winkel van Kalkwijck Distillers en Ambachtelijke Bierbrouwerij Burgunder. Thom Hilderink laat weten: “Het was een erg geslaagde dag. Er zijn veel klanten langsgekomen voor een hapje en een drankje. Het was superdruk! Kortom; een gezellige en leuke dag.”

Contact

Bezoek Slijterij & Wijnkoperij De Barrique aan De Dorsmolen 1-6 in Borne. Geopend: maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Of kijk op de website: www.debarrique.nl of bel: 074-267 19 61. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Interieur foto
Interieur foto