Fotograaf: Wim Jurgens
Fotograaf: Wim Jurgens Wim Jurgens

Bornse Harmonie: Around the World

Uitgaan en cultuur

BORNE - Op zaterdagavond 2 maart werd het Kulturhus in Borne getransformeerd tot een poort naar muzikale ontdekkingsreis rond de wereld. Onder leiding van dirigent Michelle Wassing bracht de Bornse Harmonie het publiek in vervoering met hun concert “Around the World”, geïnspireerd op het verhaal “Around the World in 80 Days” van Jules Verne.                

Het concert opende met een uitvoering van het gelijknamige muziekstuk “Around the World in 80 days” gecomponeerd door Otto M. Schwarz. Het publiek werd als eerst meegenomen naar Frankrijk, gevolgd door de Schotse Hooglanden. Na op muzikale wijze een aantal Europese landen bezocht te hebben, ging het concert door met warme Afrikaanse klanken en het Midden-Oosten.

Na een korte pauze vervolgde de reis aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, waar het publiek meezwierde op het vrolijke pop-nummer “Despacito”. Theatergroep Barst voegde nog meer toe aan de avond met een betoverende uitvoering van “A Million Dreams”. En net zoals in het klassieke verhaal van Jules Verne, eindigde onze reis in Londen met een optreden van “Kom er maar bij” uit de musical Oliver, gevolgd door het iconische “Beatles in Concert”.

Het was een avond vol verrassingen en muzikaal genot! Bedankt aan iedereen die deel uitmaakte van deze onvergetelijke reis “Around the World” met de Bornse Harmonie in samenwerking met Theatergroep Barst. Laten we samen uitkijken naar meer mooie samenwerkingen en concerten in de toekomst!

Fotograaf: Wim Jurgens
Fotograaf: Wim Jurgens
Afbeelding
Afbeelding
Fotograaf: Wim Jurgens
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding