Afbeelding

Born to Pop gaat verder met dirigent Kirsten Slettenaar

Uitgaan en cultuur

BORNE - Born to Pop, het popkoor uit Borne en omstreken, is verheugd: na lang zoeken heeft het koor een nieuwe dirigent. Met ingang van 16 oktober staat Born to Pop onder leiding van Kirsten Slettenaar. 

Begin dit jaar kregen de leden van het koor te horen dat hun dirigent Alex Leenders na 9 jaar een andere uitdaging zou aangaan. Onder zijn vakkundige leiding verzorgde het koor menig optreden in Borne en daarbuiten. Gelukkig bleef Alex tijdens de zoektocht naar een nieuwe dirigent het koor ondersteunen bij hun optredens. Dit was onder meer bij Amusing Hengelo en in Rheine, waar meerdere Bornse koren optraden in het kader van de viering van 40 jaar partnersteden. Op zaterdag 14 oktober heeft Born to Pop het laatste optreden gedaan onder leiding van Alex, bij de Korendag Prismare in Enschede. 

De intensieve zoektocht naar een vervangend dirigent heeft het koor ruim een half jaar beziggehouden. De koorleden zijn dan ook extra blij dat het gelukt is. 

Met Kirsten Slettenaar krijgt het popkoor een dirigent die vanaf haar puberteit al veel met koren heeft gedaan. Ze heeft bij verschillende koren pianogespeeld en gezongen, zoals bij een kamerkoor, het Utrechts Studenten Koor & Orkest (het USKO) en een close-harmonykoor. Later werd zij repetitor bij verschillende koren. Ze heeft als bijvak kerkmuziek gevolgd aan het conservatorium en later een dirigentencursus. Ze was dirigent van twee jongerenkoren en bij vijf musicals. Al met al de nodige ervaring als repetitor en als dirigent. Op dit moment is ze naast dirigent voor Born to Pop ook repetitor bij Utrechtse Bachcantates. 

Kirsten vindt dirigeren één van de leukste dingen om te doen. Ze is erg enthousiast over Born to Pop en heeft veel zin om met het popkoor aan de slag te gaan en samen met het koor mooie optredens neer te gaan zetten. Voor Kirsten en de koorleden begint de samenwerking met de focus op de optredens rondom kerst. Born to Pop treedt, net als voorgaande jaren, onder meer op tijdens Shopping by Candlelight in Borne. Het repertoire: Kerst in popsfeer! De muziekcommissie heeft gekozen voor zowel oude als nieuwe kerstnummers van verschillende popartiesten. Dit beloven mooie uitvoeringen te worden, met een gevarieerde setlist. Voor 2024 liggen er ook diverse optredens in het verschiet met nieuw repertoire.

Popkoor Born to Pop is een enthousiast, swingend en ambitieus gemengd koor met ongeveer 25 leden. We zingen overwegend Engelstalige popmuziek, maar hebben ook een aantal Nederlandstalige nummers op het repertoire staan. We zingen muziek uit de hele periode van de jaren 70 tot heden. Dat kan van alles zijn: van Doobie Brothers tot Lady Gaga, van David Bowie tot Klein Orkest. We zingen meerstemmige nummers, meestal 4-stemmig, soms 6-stemmig. Met de nieuwe dirigent heeft Born to Pop vertrouwen in de toekomst. Omdat het koor gestaag in aantal verder wil groeien zijn nieuwe leden van harte welkom. 

Ook voor inzet van de band kijkt het koor weer vooruit. Het afgelopen jaar zijn optredens alleen begeleid door de pianist, soms aangevuld met een bassist. Het streven is nu zoveel mogelijk de optredens te laten begeleiden door een band bestaande uit pianist, bassist én gitarist. 

Born to Pop kijkt met vertrouwen naar de toekomst en maakt mooie nieuwe plannen. Wil je daar ook bij zijn? Meld je dan aan! Hou je van zingen en spreekt ons repertoire je aan, kom dan eens kijken bij een repetitie. We repeteren op maandagavond in De Letterbak in Borne, van 19.45 uur tot 21.45 uur. Neem voor meer informatie een kijkje op onze website www.borntopop.nl of neem contact op met secretaris@borntopop.nl.