Afbeelding

Van Luchtgitaar tot Lokale Held;Het Muzikale Avontuur van Jesse Kosterink

Uitgaan en cultuur

BORNE -Tijdens koningsdag was hij een ware publiekstrekker in het centrum van Borne en ook op de Melbuul’ndagen liet Jesse Kosterink de Bornenaren kennis maken met zijn passie voor muziek en zijn elektrische gitaar. We willen u graag kennis laten maken met Jesse Kosterink. Want wie is nou eigenlijk die Bornse Jimi Hendrix, die nu nog in Borne optreedt, maar naar eigen zeggen zo snel mogelijk op Pinkpop wil staan?

Het was een bijzondere verschijning tijdens koningsdag en de Melbuul’ndagen. Een jongen met een elektrische gitaar die de vetste rocknummers speelde. Het zorgde voor een oploop van publiek op de plek waar Jesse zijn gitaar bespeelde. Al op jonge leeftijd was Jesse bezig met muziek. “Ik groeide op met muziek en zong als vierjarige al liedjes van Queen mee.” Aldus Jesse. Toen hij als kind een speelgoedgitaar kreeg van zijn ouders begon zijn talent al vorm te krijgen. Jesse speelde hele concerten luchtgitaar en mocht op zijn zevende eindelijk op muziekles. “Ik kreeg een akoestische gitaar en juf Pia leerde mij de basics van het gitaar spelen.” Verteld Jesse. Deze juf Pia liet Jesse ook voor het eerst op een elektrische gitaar spelen en vanaf dat moment was hij helemaal verkocht.

Zijn eigen elektrische gitaar kreeg hij uiteindelijk van zijn ouders. Want toen Jesse op een dag terugkwam van het boodschappen doen met zijn moeder zag hij een gloednieuwe versterker en een elektrische gitaar staan. Sindsdien zijn Jesse en zijn gitaar onafscheidelijk. De liedjes die Jesse het liefst speelt zijn voor zijn leeftijd opmerkelijk te noemen. Want waar veel kinderen van zijn leeftijd houden van Nederlandse hiphop en elektronische muziek moet Jesse daar niks van hebben. “Ik hou meer van de instrumentale stijl van vroeger, van de rock uit de jaren 70, 80 en 90.” Aldus Jesse. Tijdens zijn optredens zijn dus nummers van Metallica, AC/DC en de Eagles te horen.

De toekomst ziet Jesse glashelder voor zich. Ik wil gitarist worden bij een bekende band en doorbreken bij het grote publiek in Nederland. Op de vraag of Pinkpop een geschikt podium voor zijn talent zou zijn knikt hij goedkeurend. Jesse weet precies hoe hij zijn grote droom zal laten uitkomen: “Het belangrijkste is dat ik nooit stop en altijd blijf doorgaan met gitaar spelen, ook als er minder leuke momenten zijn.”

Wie meer van Jesse wil zien of hem wil volgen kan dit doen via zijn Instagram: @Guitarmanjesse Hier zijn verschillende filmpjes te vinden van zijn gitaarspel.