Afbeelding

NEO verliest terecht met 3-1 van Achilles’12

Sport en vrije tijd

BORNE - Na drie opeenvolgende overwinningen is NEO weer eens tegen een nederlaag aangelopen. De derby bij Achilles’12 werd verdiend met 3-1 verloren. De thuisclub stond met rust nog wel met 1-0 achter, maar kon dat op basis van een tomeloze inzet na rust repareren.

Achilles’12 startte sterk en kreeg in de eerste minuten al een paar kleine mogelijkheden, daarmee meteen aangevend wat hun intenties waren. Nadat de eerste storm wat was geluwd kreeg NEO na negen minuten de eerste kans. Na een balverovering op het middenveld kwam Kevin van den Brug in balbezit, maar de spits schoot gehaast naast. Het bleek uitstel van executie, want na een nieuwe balverovering, nu van Ephrem Aslan, kwam de bal via van den Brug bij Stef Rompelaar die de bal naar de linkerbenedenhoek stuurde: 0-1.

Ook de volgende kans was voor NEO. Stef Rompelaar was sterk in een duel, bediende Ron Spoler met een mooie crosspass, maar diens schot werd goed gekeerd door doelman Joris Raanhuis. Achilles’12 bediende zich in die fase vaak van de lange bal met name richting de snelle Damon van Hoften en dat leverde ook de nodige gevaarlijke momenten op. De thuisclub gooide er veel strijd tegenaan en NEO slaagde er maar mondjesmaat in het bekende combinatievoetbal te laten zien. Daarbij was de passing bij vlagen ook erg onnauwkeurig, hetgeen veel balverlies opleverde.

In het laatste kwartier voor de pauze kregen beide ploegen kansen op goals. Brandt Peters schoot rakelings naast, Ruben Raanhuis deed dat koppend en Leco Zeevalkink stond op de juiste plek bij een vrije kopkans van Mart Heideman. NEO had aan de andere kant via Rick ten Tusscher de mogelijkheid om een tweede treffer te maken. Eerst kon een schot met links maar moeizaam door Raanhuis worden verwerkt tot hoekschop, en na een mooie cornervariant werd de bal in tweede instantie opnieuw voorgezet, waarna ten Tusscher het doel iets te hoog zocht. 0-1 bij rust derhalve en daarmee mocht NEO niet ontevreden zijn.

Als na 5 minuten in het tweede bedrijf had Ron Spoler een mooie kans op de 0-2. Na een totaal mislukte breedtepass leek hij alleen op Raanhuis af te kunnen gaan, maar een verdediger pikte hem op het laatste moment toch nog de bal af. Vlak daarna viel de terechte gelijkmaker. Kian Wind besloot tot een afstandsschot dat Leco Zeevalkink nog leek te kunnen pareren. Via de handen van de goalie verdween de bal echter toch hoog in het doel: 1-1

Achilles’12 rook haar kansen, zocht voortdurend de fysieke grenzen op waar NEO moeilijk mee om kon gaan. Veel balverlies leidde voortdurend tot kansen voor de thuisclub en na een uur moest Jochem Stam zijn doelman bijspringen door een bal van de lijn te trappen. Vlak daarna leek Stef Rompelaar zijn tweede van de middag te maken. Hij was koppend eerder bij de bal dan Joris Raanhuis die de spits zonder consequenties compleet torpedeerde De bal vloog vervolgens rakelings over.

Een kwartier voor afloop kwam Achilles’12 op 2-1. Na alweer slordig balverlies op het middenveld bezorgde van Hoften de bal bij een vrijstaande speler op de linkervleugel van NEO. Een eerste inzet kon nog gekeerd worden door Zeevalkink, maar de rebound was een prooi voor Rick Keizers.

Vanaf de aftrap kreeg Stef Rompelaar een unieke kans op de gelijkmaker, maar helaas was zijn balaanname niet goed en kon de bal weggewerkt worden. Achilles’12 bleef de bovenliggende partij en NEO kon te weinig doen tegen het dynamische spel van de thuisclub die in de slotfase via een fraaie treffer van van Hoften ook nog de 3-1 op het scorebord wist te zetten.

Al met al een zure, maar terechte nederlaag voor NEO, maar ook eentje die een prima leerschool kan zijn. Als je zelf minder strijd aan de dag legt dan de tegenstander, iets dat eigenlijk niet bij NEO past, zul je vaker tegen dit soort nederlagen aan gaan lopen. Helaas leverde de frustratie over het matige spel ook nog een karrevracht aan gele kaarten op, waarbij wel aangetekend moet worden dat de weinig overtuigende arbiter Rutgers bij vlagen een wel erg eenzijdige kijk op de gang van zaken had. Er vielen namelijk veel forsere overtredingen te noteren die niet bestraft werden met een kaart.

NEO maakt even een pas op de plaats en mag zondag tegen RKZVC proberen het geschonden blazoen op te poetsen, dit in de wetenschap dat de ploeg uit Zieuwent de laatste tijd in goeden doen is en sinds eind november alleen verloor van SVZW.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding