Afbeelding

Sterk NEO krijgt te weinig tegen degelijke koploper WHC: 0-1

Sport en vrije tijd

BORNE - NEO leek op deze koude zaterdagavond een beetje op het Feyenoord in de Champions League. Tegen koploper WHC kon de ploeg gedurende de volledige 90 minuten goed meekomen, kreeg misschien zelfs wel de beste kansen, maar doordat Jurian van den Brink als enige wel doel trof uit bijna de enige kans in de tweede helft bleef de ploeg uit Wezep opnieuw zonder puntverlies.

WHC begon sterk en al na een paar minuten kopte de slimme Sargon Gouriye op de paal, terwijl de rebound van Mitchel Dijkhof rakelings naast vloog. Het vervolg van het eerste bedrijf was redelijk gelijk opgaand, met een licht veldoverwicht voor WHC. Het rustige en ervaren centrale verdedigingsduo Oude Booijink en Bremmer met achter ze de zekere goalie ter Wielen gaven weinig weg, maar dat gold eigenlijk ook voor de NEO-defensie.

De grootste kans was in het eerste bedrijf was voor NEO, na een kwartier. Een geweldige aanval dwars door het midden deed Jasper Scholten alleen voor ter Wielen belanden, die de inzet helaas wist te keren. De rebound van Max Brunninkhuis werd vervolgens van de lijn gekopt. WHC was nog kansrijk met een verraderlijke zwabberbal van Jesse van ’t Ende en een schot van Gouriye, die Leco Zeevalkink noopten tot twee reddingen. De 0-0 ruststand was derhalve niet onlogisch.

NEO begon ijzersterk aan het tweede bedrijf. De ploeg dwong WHC naar achteren middels gevarieerde aanvallen over beide vleugels. Het resulteerde in een grote kans voor alweer Jasper Scholten, die na een gave pass van Kevin van den Brug de buitenkant van de paal trof. Wessel Bom had een paar fraaie acties en dito voorzetten in huis, waar helaas niemand een voetje tegenaan kreeg.

Uit het niets kwam WHC na ruim de tweede helft op 0-1. Een schot van buiten het strafschopgebied kon niet genoeg verwerkt worden door Leco Zeevalkink en de terugspringende bal kon door Jurian van den Brink binnen gewerkt worden.

NEO ging op volle kracht op zoek naar de gelijkmaker, reeg de corners en vrije trappen aan elkaar, maar het lukte niet een bres te slaan in de defensie van de koploper, waar ter Wielen met name op hoge ballen in zijn doelgebied heerste. WHC had zelf nauwelijks nog aanvallende intentie, maar dat was gezien de stand ook niet echt noodzakelijk.

Ook het inbrengen van Wout Bartelink, Twan Weghorst en Bram Rikhof leidde niet tot de gelijkmaker die op basis van de veldverhoudingen en kansen zeer verdiend zou zijn geweest.

WHC bewees maar eens dat een hechte defensie en het gebruik maken van de kansen die er altijd komen ook op deze speeldag voldoende waren voor drie punten.

NEO kan terugkijken op een goede wedstrijd, waarin het de koploper erg lastig maakte. Ondanks de nederlaag moet dat een goed gevoel geven richting de rest van het seizoen, met komende zaterdag de laatste wedstrijd voor het kerstreces, uit bij een andere topper in deze klasse, DZC’68 uit Doetinchem. Ook daar wordt om 18.00 afgetrapt.

De karaokeavond na afloop was fantastisch! Volle bak en ook WHC deed volop mee. Een geweldig initiatief!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding