Afbeelding

Geslaagde schaaksimultaan Goswin Zeeman Clubkampioen haalt 68%

Sport en vrije tijd

BORNE - Een oude traditie is in ere hersteld: “De regerend clubkampioen speelt een simultaan tegen clubgenoten en andere belangstellenden!”. De comeback van deze extra schaakactiviteit was een succes. Tijdens de altijd gezellige inloopavond draaide Goswin Zeeman bijna 4 uur lang z´n rondjes langs de borden om tegen 17 medeschakers de ´strijd´ aan te gaan. 

Na 5 snelle openingsrondjes benutte Goswin z´n tijd optimaal en hield daardoor een goed inzicht over zijn partijen, pas na 2,5 uur rolde de eerste remise van het bord! Na 2 korte pauzes met hapjes en gehaksballetjes, die als warme broodjes over de toonbank gingen, wist Goswin een fraaie score van 68% te behalen. Opmerkelijk was dat hij op alle borden met e2-e4 opende. Bart Kolbrink, Menno Monsma, Erik Witteveen en Jay-Giani Sapulette wisten het leven van Goswin die avond zuur te maken door hun partij te winnen, terwijl Paul Formanoij, Wim Arns en Jos Muller een verdienstelijke remise uit het vuur wisten te slepen. 

De beloningen, bestaande uit overheerlijke Ceylonsoepjes, pennensetjes en wijntjes werden met plezier in ontvangst genomen. Twee spelers die tijdelijk in de Zwanenhof wonen uit de Oekraïne, Valentyna Lemeshko en Mykola Karpenko verloren hun partij. Zij spelen elke week een partij bij de schaakvereniging Borne. Leuk detail was dat de jonge Jay-Giani Sapulette (rechts op de foto) een leerling was van Goswin in de jeugdopleiding van sv Almelo. Goswin heeft z’n schaakkennis goed overgebracht en Jay-Giani heeft dat op zijn beurt goed opgepikt