Afbeelding

BZSV de Blauwwitters steekt kabouters in het blauw!

Sport en vrije tijd

BORNE - De kabouters van BZSV de Blauwwitters zitten er deze winter warmpjes bij. De jongste Blauwwitters tussen de 3 en 6 jaar werden door de Club van 45 op een clubtrui getrakteerd.

De groep met kabouters bij BZSV de Blauwwitters wordt steeds groter. Steeds meer ouders en kinderen weten hun weg naar het sportpark van de Blauwwitters te vinden. Het inmiddels ruim twintig tellende kaboutervoetbal staat onder enthousiaste leiding van jeugdtrainers Jacco Kwast en Pepijn Hofte. “Spelenderwijs maken onze kabouters kennis met de bal en leren ze om met elkaar te spelen.” Vertelt Hofte. “Bij ons staat pret en plezier op 1, en daarnaast vinden wij het teamgevoel erg belangrijk. Daarom sluiten we iedere training gezamenlijk af met een glaasje ranja in ons clubhuis.” Ook staan de ouders van de kabouters niet in de kou. Vanuit het clubhuis kunnen de trainingen onder het genot van een kopje koffie worden bekeken door de ouders.

Het is volgens Hofte één van de voordelen die je hebt als kleine voetbalclub. “Elk lid de persoonlijke aandacht geven die hij of zij verdient.” En deze benadering werpt zijn vruchten af, want volgens Hofte kan BZSV de Blauwwitters gerust de snelst groeiende club van Borne worden genoemd. “Na de zomer was er een groei van 20% in ons ledenbestand.” Naast de steeds groter wordende kaboutergroep, kwam er een seniorenteam bij en startte er een damesteam dat inmiddels al zeventien enthousiaste vrouwen telt.

Dat de jeugd ook bij de andere leden van de voetbalclub belangrijk gevonden wordt blijkt wel. Nadat de JO-19 fonkelnieuwe clubtruien kreeg van de Club van 45 was nu dus ook de kaboutergroep aan de beurt om in het blauw gestoken te worden.

Wie graag een keertje wil kijken of wil meetrainen bij de kaboutertrainingen is van harte welkom. De trainingen zijn op zaterdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur en aanmelden vooraf is niet nodig. “Kom gezellig een keer langs en ontdek wat een fijne club BZSV de Blauwwitters is!” Besluit Hofte.