Afbeelding

Basketbalvereniging de Kikkers: 50-jarig jubileum en op zoek naar oprichters

Sport en vrije tijd

BORNE -Op zaterdag 25 november 2023 staat er een jubileum op de agenda van basketbalvereniging de Kikkers in Borne. Precies 50 jaar geleden, op 28 november 1973, werd de enige basketbalclub in Borne opgericht. Het vijftigjarig jubileum wordt met groot enthousiasme gevierd door de vereniging.

Een terugblik op gouden tijden
Jaap Mereboer, de trotse voorzitter van de Kikkers, blikt terug: “In de jaren zeventig, toen onze club het levenslicht zag, bestond deze uit slechts 24 leden. Maar al snel groeide de vereniging uit tot een bloeiende gemeenschap met 80 leden, inclusief een dames 1 en een heren 1 team dat zelfs een keer het kampioenschap veroverde.”

Weer opstaan na tegenslag
In de daaropvolgende jaren groeide de club gestaag tot het hoogtepunt, met volgens Mereboer op het hoogtepunt rond de 180 leden. “Dat was vlak voor de periode van covid, en net als bij veel andere verenigingen in Nederland, heeft de pandemie ons ledenaantal enigszins aangetast.” Na de pandemieperiode telde de Kikkers nog 115 leden, wat het bestuur ertoe aanzette om actie te ondernemen om de club weer te laten groeien. Mereboer legt uit: “We hebben toen een succesvolle clinic georganiseerd die veel belangstelling trok, waardoor we nu weer op 150 leden zitten. Hierdoor zijn we weer een bloeiende club geworden en hopen we de komende jaren deze groei voort te zetten.”

Een grootse jubileumviering
Nu de club weer gezond is, vormt dit voor Mereboer een goede reden om het vijftigjarig jubileum groots te vieren. “Dit gaan we doen op zaterdag 25 november met een fantastische clinic in het Wooldrik.” Voor deze gelegenheid heeft oud-basketballer Henk Pieterse zich bereid verklaard om een basketbalclinic te geven aan alle leden van de Kikkers, van jong tot oud. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur zullen de Kikkers de fijne kneepjes van het basketballen leren. Mereboer deelt enthousiast mee: “Bovendien brengt de heer Pieterse geweldige prijzen mee! Denk aan Lebron-schoenen en echte NBA-shirts.”

Samenzijn bij Kids City
Na de clinic wordt het jubileum voortgezet bij goede buurman Kids City, waar de jeugdleden worden getrakteerd op patat, een drankje en een ijsje. Ook ouders zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze viering. Mereboer merkt op: “Kids City stelt de ruimte gratis beschikbaar, dat is pas een geweldige burenactie!”

Een avond vol feestelijkheden
Het avondprogramma is gereserveerd voor de volwassen leden van de Kikkers en vindt plaats in de Borrelboot, een onderdeel van Kids City dat perfect is voor feesten en partijen. Het feest begint om 20.30 uur en omvat een pubquiz, muziek, hapjes, drankjes en vooral heel veel gezelligheid. Ook oud-leden zijn uitgenodigd om deze feestelijke avond bij te wonen.

De zoektocht naar oprichters
Voor dit bijzondere jubileum wordt er actief gezocht naar de oprichters van de club. Oprichter Leo Lensen is inmiddels gelokaliseerd en uitgenodigd, maar van de overige twee oprichters is momenteel geen spoor. Mereboer zou graag Leo Heynen en Joop Leeuwerink willen uitnodigen voor het jubileum en roept daarom op tot het verstrekken van informatie over deze twee personen. Informatie kan worden gestuurd naar het volgende e-mailadres: j.mereboer@planet.nl

Afbeelding
Afbeelding