Afbeelding

NEO laat Bon Boys in de tweede helft terugkomen en verliest met 3-2

Sport en vrije tijd

BORNE - NEO heeft het eerste officiële duel in het nieuwe seizoen met 3-2 verloren van de sterke tweedeklasser Bon Boys. Wie alleen de eerste helft gezien heeft zal dat een merkwaardige uitslag vinden, want los van het feit dat NEO met 1-0 leidde, liet het een aantal enorme kansen onbenut. Met nogal wat mutaties deelde NEO gedurende nagenoeg de hele eerste helft de lakens uit. Stef Rompelaar en Kevin van der Brug waren in het eerste kwartier dicht bij een treffer. Een mooie Bon Boys-aanval eindigde aan de andere kant in een geblokt schot van Randy Smit.

Halverwege het eerste bedrijf leverde een mooie aanval een geweldige kans op voor Kevin van der Brug, maar geheel vrijstaand wachtte hij net te lang met schieten. Na ruim 25 minuten viel de verdiende 1-0. Wout Bartelink ontfutselde een verdediger de bal, bracht Jasper Scholten in stelling en die schoot onhoudbaar voor doelman Lankheet binnen. Nadat een razendsnelle aanval van de gasten eindigde met een slordige kopbal van Smit kreeg NEO middels Wessel Bom en Jasper Scholten twee enorme kansen. Bom schoot vlammend nipt naast en Scholten zag zijn inzet millimeters naast het doel verdwijnen. De 1-0 ruststand deed daarmee geen recht aan de kansenverhouding.

Binnen twee minuten na de hervatting draaide Bon Boys de zaak om. Jeffrey Zijlstra maakte een echte spitsengoal door een voorzet van links van dichtbij achter Leco Zeevalkink te prikken: 1-1. De Veldmaat-bewoners kwamen beduidend scherper uit de kleedkamer en daar zal coach Matthijs Blijham ongetwijfeld mede debet aan zijn geweest, want hij straalde voor de thee niet echt tevredenheid uit. Toen Niels Rupert korte tijd later Zeevalkink in de korte hoek verraste en Jeffrey Zijlstra vlak daarop beheerst 1-3 liet aantekenen hadden de gasten aan NEO laten zien wat effectiviteit is.Tot overmaat van ramp liep Thomas Kreijns ook nog tegen zijn tweede gele kaart aan en was de wedstrijd in feite gespeeld. Dat Ron Spoler vlak voor tijd nog 2-3 scoorde was niet meer dan een cosmetische correctie.

Natuurlijk was het teleurstellend dat de goede eerste helft geen vervolg kon krijgen, maar de manier van spelen in dat deel van de wedstrijd biedt het nodige perspectief, met name voor de relatief veel jonge spelers die op hun opwachting maakten, de gemiddelde leeftijd van de basiself was net 21 jaar. Bon Boys liet opnieuw zien een goede ploeg te hebben en zal dat dit seizoen ongetwijfeld waar gaan maken in de tweede klasse.

NEO speelt zaterdag om 17.00 de tweede bekerwedstrijd, uit bij Rigtersbleek. De ploeg van Jan Willem van Holland won hun eerste bekerduel met 6-4 bij BWO.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding