Afbeelding

Jeugdschaakclub gaat volgende week weer van start ook de eerste inloop avond voor senioren

Sport en vrije tijd

BORNE - Vorig seizoen behaalden alle jeugdleden het eerste schaakdiploma van Stap 1. Ze gaan dit seizoen door naar de volgende stap. De jeugdafdeling kende een vliegende start. Al na enkele weken deden enkele jongens mee aan jeugdwedstrijden en werden zelfs derde met een heuse schaakbeker als resultaat. Later in het seizoen won een van hen de Overijsselse titel en mocht meedoen aan de landelijke finale. Jeugdtrainer Storm Fallaux, op de foto rechtsboven, behaalde deze zomer in het Gelderse Dieren het open kampioenschap van Nederland in een internationaal veld van deelnemers.

Nieuwe beginnersgroep
Maar ook wordt er een nieuwe beginnersgroep gestart, op de dinsdagavonden van 18:30 tot 19:30 uur, die ook opgeleid zullen worden voor het Stap 1 examen. Aanmelden kan via de website van de vereniging. De groep begin dinsdag 5 september.

Inloopavond
Voor de senioren is er weer de maandelijkse inloopavond. Dinsdag 5 september worden deze avond meerdere wedstrijden gespeeld en de toegang is vrij. Aanmelden om 19:45 in het clublokaal “De Wiekslag”, aan de Deldensestraat 82 (achterom).