Afbeelding

BZSV De Blauwwitters maakt de (tussen)stand op

Sport en vrije tijd

BORNE - Afgelopen zaterdag hield BZSV De Blauwwitters haar nieuwjaarsreceptie. Naast het uitwisselen van de beste wensen werd ook de balans opgemaakt na de eerste seizoenshelft.

Traditiegetrouw vond voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie het Oliebollentoernooi plaats. Een gezellig onderling voetbaltoernooi, waarbij 4 tegen 4 wordt gespeeld en op sportieve wijze het nieuwe jaar wordt afgetrapt. Voor alle deelnemers werden ondertussen heerlijke oliebollen gebakken. Zelfs het bestuur kon die verleiding niet weerstaan en trad aan met een team.

Nieuwjaarsreceptie

Tijdens de aansluitende nieuwjaarsreceptie bleek het bestuur aan mededelingen geen gebrek te hebben. Te beginnen bij het 1e elftal. Dat kende sportief gezien een moeizame eerste seizoenshelft. Het leidt echter niet tot paniekvoetbal bij De Blauwwitters. Hoofdtrainer Ali Guzukeles haalde gewoon de kerst. Sterker nog, de samenwerking tussen de trainer, zijn spelersgroep en het bestuur is zelfs zo goed dat er is besloten de samenwerking met een seizoen te verlengen. Dit werd tijdens de nieuwjaarsreceptie officieel gemaakt, middels het ondertekenen van een hernieuwd contract. Guzukeles zal zodoende volgend seizoen beginnen aan alweer zijn vierde jaargang als hoofdtrainer van BZSV De Blauwwitters.

Kaboutervoetbal en vrouwen

In tegenstelling tot het 1e elftal, verloopt het bij de andere teams van De Blauwwitters sportief gezien juist voortvarend. Met hier en daar zelfs nog kans op een kampioenschap aan het einde van het seizoen. Ook bij de allerkleinsten gaat het voor de wind. Daar is men twee seizoenen geleden gestart met het gratis aanbieden van ‘Kaboutervoetbal’, voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Dit leidt inmiddels tot een alsmaar uitbreidende groep enthousiaste kinderen. Het bestuur benadrukte ook nog maar eens de wens meer vrouwen te willen aantrekken, voor het oprichten van een damesteam.

Blaashal

Op de velden speelt er dit seizoen veel meer dan alleen voetbal. Zo werd afgelopen zomer al bericht over de grote blaashal, die door de gemeente Borne is geplaatst op veld 2 van De Blauwwitters. De komst van de blaashal leidde afgelopen maanden tot de nodige strubbelingen en overlast bij de vereniging en haar vrijwilligers. Het daarbij niet altijd nakomen van afspraken en gebrekkige communicatie vanuit de gemeente zorgden meermaals voor het onnodig voortduren van problemen. De gemeente heeft inmiddels beterschap beloofd en kwam enkele weken geleden zelfs met een mooie blijk van waardering, voor alle medewerking. De Blauwwitters kregen een waardebon aangeboden van ‘WePlay Esports’. Daarmee gaan De Blauwwitters op 10 juni een ‘FIFA 23 skill event’ organiseren voor alle jeugdleden. Tijdens dit evenement, gebaseerd op het bekende computerspel FIFA 23, mogen jeugdleden zowel online als in de praktijk hun FIFA skills laten zien. Daarnaast kregen De Blauwwitters ook een cheque t.w.v. € 250,- overhandigd, voor een vrijwilligersavond. Een gebaar dat zeer gewaardeerd wordt.

Vervangen hoofdveld

De samenwerking tussen de gemeente Borne en BZSV De Blauwwitters kent inmiddels alweer een volgend hoofdstuk. De vereniging heeft namelijk haar medewerking toegezegd aan het vervroegd vervangen van het hoofdveld. Dat stond gepland voor komende zomer, maar zal nu deze winterstop al gaan gebeuren. Een zeer spannend project voor De Blauwwitters omdat het, door de aanwezigheid van de blaashal op het 2e veld, tot eind januari dan geen beschikking meer heeft over een eigen veld. Het is in die periode volledig afhankelijk van de gemeente en van buurman NEO. De belangrijkste reden om toch akkoord te gaan met het verzoek zijn de nog altijd oplopende kosten van bouwmaterialen. Door het project een half jaar te laten vervroegen helpen De Blauwwitters de gemeente Borne, naar verwachting, tot wel 30.000 euro te besparen.

Geert Kremer Plein

Tot slot van de nieuwjaarsreceptie hadden voorzitters Jacco Kwast en Anne-Marie Kreuwel de eer om enkele leden in het zonnetje te zetten. Zo werd Andreas Hijma geheel terecht verkozen tot vrijwilliger van het jaar, voor de talloze rollen en taken die hij op zich neemt. Jubilarissen André de Groot en Martijn Veenhoven konden eind november niet aanwezig zijn bij de algemene ledenvergadering. Zij werden daarom bij deze gelegenheid alsnog persoonlijk gehuldigd, vanwege respectievelijk 50 en 40 jaar lidmaatschap. Jubilaris Geert Kremer was wel aanwezig tijdens de ALV, maar zijn 75 jaar lidmaatschap is zo bijzonder dat voorzitter Jacco Kwast hem had uitgenodigd als eregast tijdens de nieuwjaarsreceptie. Nu bleek waarom. De voorzitters maakten bekend dat het plein tussen de kleedkamers en het clubhuis voortaan de naam van Dhr. Kremer gaat dragen. Ontroerd en onder luid applaus van alle aanwezigen nam Dhr. Kremer een straatnaambord in ontvangst met daarop ‘Geert Kremer Plein’. De bloemen gaf hij meteen aan zijn vrouw. “Want het is dankzij haar steun dat ik mij decennia lang heb kunnen inzetten voor deze mooie club.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding