Vestigingsmanager Gert van der Laan in de showroom.
Vestigingsmanager Gert van der Laan in de showroom.

Kroon Kozijn Twente nieuw in Borne

Zakelijk

BORNE - Kroon Kozijn Twente is vorig jaar in december gestart als nieuwe dealer van Kroon Kozijn in een nieuw pand op het bedrijventerrein De Veldkamp in Borne. Deze nieuwe vestiging is één van de meer dan 25 vestigingen (dealers) van Kroon Kozijn in Nederland. Kroon Kozijn produceert in haar fabriek in Didam, al meer dan 45 jaar, kunststof ramen, deuren en schuifpuien.         

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

Gert van der Laan is de vestigingsmanager van Kroon Kozijn Twente en heeft sinds de start in Borne, 1 december vorig jaar, al veel klanten uit Twente welkom mogen heten in de mooie en gezellige showroom aan de Scholtensoven 1A in Borne. Gert heeft ruim 20 jaar ervaring in de kunststof kozijnenbranche in Twente en is een geboren en getogen tukker. Gert: “Ons nieuwe pand staat centraal in Twente en is goed bereikbaar vanaf de naastgelegen rijkswegen A1 en A35.” 

Lokaal aanwezig en het gehele proces in één hand 

Kroon Kozijn Twente is dealer van en onderdeel van Kroon Kozijn in Didam. Bij deze hoofdvestiging behoort ook de fabriek waarin alle kunststof kozijnen, deuren en ramen op maat worden geproduceerd. De werkwijze bij de Kroon Kozijn dealers is grotendeels hetzelfde, namelijk om lokaal aanwezig te zijn en het gehele proces vanuit de lokale vestiging aan te sturen, dichtbij de particuliere klant. 

Gert van der Laan daarover: “Vanaf het eerste contact met een klant in onze showroom tot en met de service na plaatsing van de kozijnen loopt via ons lokaal team met eigen vakmensen (monteurs). We besteden het uitvoeringswerk niet uit aan (onder)aannemers. Ik heb veelal de eerste gesprekken met onze klanten in onze gezellige showroom waarin ook vele type kozijnen en deuren staan opgesteld en adviseer hierover. Ze zien meteen wat ze kunnen krijgen. Het opmeten bij de klant doen onze eigen monteurs en op basis hiervan wordt een offerte gemaakt. Na opdracht van de klant worden de kunststof ramen en deuren op maat gemaakt in onze fabriek in Didam. Vervolgens worden de kozijnen en alle bijhorende producten door onze eigen monteurs netjes en vakkundig geplaatst in de woning van de klant. Indien er na de oplevering vragen of knelpunten zijn bij de klant, dan kunnen we snel reageren met de service door onze eigen monteurs. Dus wij, als Kroon Kozijn dealers, houden het gehele proces in één hand en verkopen eigenlijk ‘een stuk zekerheid’. De klanten vinden dat zeer prettig, dat blijkt wel uit de hoge waardering van klanten van Kroon Kozijn dealers in geheel Nederland, nu al meer dan 45 jaar!”. 

Kroon Kozijn dealers hebben alleen particulieren en Vereniging van Eigenaren (VVE’s) als klant. Veelal het duurzaam isoleren en renoveren van particuliere woningen. Ze werken niet aan de nieuwbouw van woningen en ook niet met aannemers in grote projecten. 

Woningen duurzaam isoleren met kunststof kozijnen

Het besparen op energiekosten is natuurlijk al een langere tijd een belangrijk thema en nu met de hoge energiekosten zeker een hot item. Isoleren van de schil van woningen is een belangrijk onderdeel in het besparen op energiekosten. Bij het vervangen van niet of weinig isolerend glas in de gevel worden ook vaak meteen de buitenkozijnen vervangen door nieuwe, veelal isolerende kunststof kozijnen. Deze kunststof kozijnen kun je tegenwoordig ook in diverse kozijnstijlvormen krijgen, zowel modern als klassiek/rustiek, in zeer veel kleuren én met houtnerfstructuur. In de nieuwe showroom van Kroon Kozijn Twente in Borne kun je vele mogelijkheden zien. Vele informatiebrochures liggen er voor de klanten en ook op hun website kun je veel informatie vinden en voorbeelden zien.

Gert: “Buitenkozijnen zijn een belangrijk onderdeel van de buitenschil van een woning. Om energie te besparen is daarom het isoleren van de woning met onder meer nieuwe kunststof kozijnen met goed isolerend glas een belangrijk onderdeel. Landelijk zijn er ook subsidieregelingen om de investeringskosten voor de klant te verlagen. Kroon Kozijn Twente is een goede keuze omdat wij een betrouwbare leverancier zijn met veel ervaring, vele keuzemogelijkheden in kunststof kozijnen, dichtbij de klant en alles in één hand houden.” 

Showroom dagelijks open 

De nieuwe showroom van Kroon Kozijn Twente is dagelijks, op werkdagen, open van 9.30 – 14.30 uur. Gert tot slot: “Een ieder is van harte welkom in onze nieuwe showroom en tijdens de openingstijden kunnen belangstellenden gewoon binnenlopen om informatiebrochures, voorbeeldkozijnen en andere Kroon Kozijn producten te bekijken. Voor een informatief adviesgesprek kunnen klanten beter vooraf een afspraak maken.”

Meer informatie over Kroon Kozijn Twente kijk op de website: www.kroonkozijn.nl 

Grote koffietafel in de nieuwe showroom Kroon Kozijn Twente.
Wervende folder is verspreid in Twente.
Veel informatie in de showroom.